{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #14, IUI ronde 2 gaat beginnen...

Na de teleurstelling van ronde 1, gaan we weer vrolijk beginnen met ronde 2...

Afbeelding blog 'Blog #14, IUI ronde 2 gaat beginnen...'

Januari 2016 – Een nieuwe ronde IUI gaat beginnen, ronde 2 it is!

Een nieuwe ronde IUI betekent niet alleen een nieuwe kans om zwanger te raken, maar ook een nieuwe ronde van hormonen. Alle hormonen zijn in dezelfde dosering gebleven deze ronde, dus op dag 3 van mijn cyclus mocht ik weer beginnen met Clomid 50mg. Deze moest ik weer doorslikken tot en met de 7e dag. Natuurlijk kwam weer dezelfde bijwerking opzetten als de vorige ronde, extreme vermoeidheid. Deze vermoeidheid is eigenlijk niet uit te leggen. In je hoofd ben je helemaal niet moe (in ieder geval niet meer dan anders :)), maar je lijf laat het compleet afweten. IUI ronde 2 betekende voor de vermoeidheid ook x2 in vergelijking met de vorige ronde. Niet leuk, maar als dat nou het enige is…

Op dag 10 mochten we weer voor de eerste eierenecho naar het ziekenhuis komen. Toen de echoscopiste van binnen ging kijken, was er op het scherm meteen een mega-ei te zien. We schrokken ons te pletter! Ze vertelde ons, na het opmeten van het ei, dat hij al 14 groot was. Na verder te kijken, vond ze nog 3 eieren van 12, 12 en 10,5. Wauw, niet zo gek dat mijn lijf zo extreem moe was. Het had het gewoon heel erg druk met eieren maken. Omdat eieren gemiddeld 2 per dag groeien en vanaf 16 groot de IUI ingepland kan worden, moesten we de volgende dag weer komen.

De volgende dag, eierenecho nummer 2. Er was een andere echoscopiste die dienst had en zij vroeg hoe het me tot nu toe allemaal was vergaan. Ik vertelde dat ik vooral erg moe ben en nogal eens bot en chagrijnig kan zijn. Felix legde daarna uit dat dat was waar hij voornamelijk last van had :). Bij deze echo was te zien dat dat grote ei van 14 eigenlijk bestond uit twee kleine eieren. Nu was het grootste ei dus opeens geen 14 meer, maar 10,5. Verder kon ze wel zien dat het er van binnen allemaal heel mooi uit zag en van de vier eieren die er waarschijnlijk twee zouden gaan doorgroeien.

Twee dagen later mochten we weer terugkomen…

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je