{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #10, HSG en eerste eierenecho...

De Clomid braaf geslikt en dan is het nu tijd om te kijken hoe alles er van binnen uitziet...

Afbeelding blog 'Blog #10, HSG en eerste eierenecho...'

December 2015 – Kerst achter de rug, maandag HSG en dinsdag eerste echo. Benieuwd!

De maandag na de kerst had ik de HSG (baarmoederfoto). Op internet had ik het één en ander gelezen en daar werd ik niet heel vrolijk van. Dus ik besloot mij daar niet verder in te verdiepen en het gewoon over mij heen te laten komen. Vooraf moest ik twee paracetomol slikken tegen eventuele napijn. Bij een HSG wordt er contrastvloeistof in de baarmoeder gebracht en wordt er een vacuüm gecreëerd. Hierdoor gaat de contrastvloeistof door de baarmoeder en eileiders heen en kan er gezien worden of er verstoppingen zijn. De dienstdoende gynaecoloog was snel heel duidelijk: geen verstoppingen of andere bijzonderheden. En ook al voelt het natuurlijk niet prettig als je vacuüm wordt getrokken, maar het viel echt alles mee! En napijn, daar had ik helemaal geen last van.

De volgende dag hadden we een afspraak bij de echoscopiste om te kijken naar mijn eitjes. Het was inmiddels dag 10 van mijn cyclus. Had de Clomid zijn werk goed gedaan? De echoscopiste legde ons aan de hand van het scherm uit wat ze allemaal zag en mat verschillende eitjes op. Twee eitjes waren al behoorlijk gegroeid en verder zag alles er keurig uit. Donderdag moesten we terugkomen voor een vervolgecho met het idee dat de inseminatie op zaterdag (als ze heel goed groeien) of de maandag erna zou plaatsvinden.

Op donderdagochtend konden we terecht voor de vervolgecho. Het was Oudjaarsdag en ’s avonds zouden we familie over de vloer krijgen om samen het jaar uit te luiden en het nieuwe jaar te beginnen. Een bijzondere dag om ook nog even naar het ziekenhuis te gaan. We hadden een andere echoscopiste als dinsdag en deze vertelde dat de eitjes goed gegroeid waren, één dominant ei en een kleiner ei. De inseminatie wordt voor zaterdag gepland en dat houdt in dat ik op Oudjaarsdag om 20.00 uur de Ovitrelle moet spuiten. Midden op Oudjaarsavond!

Vanaf vandaag zal er tijdelijk elke dag een bericht op mijn blog komen. Ik wil namelijk graag schrijven in het heden :).

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je