{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blij om zwanger te zijn, maar die kwaaltjes...

Natuurlijk ben ik superblij om zwanger te zijn, maar die kwaaltjes mogen van mij best wat minder!

Afbeelding blog 'Blij om zwanger te zijn, maar die kwaaltjes...' Achtergrond blur afbeelding

Inmiddels ben ik 29 weken zwanger. Begrijp me niet verkeerd, ik ben superblij dat ik zwanger ben, zeker gezien mijn historie (zie vorige blog), maar die kwaaltjes..

Vanaf het moment dat ik de zwangerschapstest heb gedaan, ben ik misselijk! Het eerste trimester bestond mijn dag met opstaan en even een potje kokhalzen, soms tot overgeven toe! 's Middags het zelfde liedje en tegen het avondeten opnieuw! Omdat ik hierdoor heel weinig heb gegeten, ben ik eerst tien kilo afgevallen. Verder was ik ontzettend moe en uiteraard nog heel angstig dat het alsnog mis zou gaan.. Verder had ik vaak last van mijn stuitje!

Tweede trimester: de vermoeidheid werd een stuk minder, maar.. De misselijkheid bleef aanwezig, nog steeds in de ochtend en tegen de tijd van het avondeten. Na een paar weekjes kon ik overdag weer normaal eten en kleine beetjes met het avondeten. Tot nu toe maar 3 kg aangekomen! Mijn stuitje bleef aardig pijnlijk, af en toe mijn schaambeen ook. En de vergeetachtigheid! Soms zo erg hoor! Het zal me niet verbazen als ik wat symptomen vergeten ben, hahaha! En die emoties!!

Nu ben ik in mijn derde trimester gekomen. De vermoeidheid is aardig toegeslagen, pijn in mijn stuitje en schaambeen wat vaker, misselijkheid in de ochtend met kokhalzen en overgeven is nog altijd aanwezig. Gelukkig kan ik overdag gewoon eten, maar nu tegen de tijd van het avondeten, begin ik weer moeite te krijgen om het eten naar binnen te werken.. De vergeetachtigheid is er uiteraard ook, maar ook mijn concentratie begint scheurtjes te vertonen. Verder ben ik natuurlijk wat vatbaarder en zit ik heerlijk met een oorontsteking. Heb er druppels voor gekregen, maar fijn is anders! En natuurlijk die emotionele buien.. ;-)

Maar, nog vijf weekjes werken, daarna kan ik alles op mijn eigen tempo thuis doen. En de uitgerekende datum, 27 januari, komt al aardig dichtbij!

We kunnen bijna niet wachten tot het moment dat we ons prinsesje mogen vasthouden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je