Snap
  • Zwanger

Bijna 41 weken...baby heeft zijn plekje gevonden

Morgen ben ik alweer 41 weken zwanger...de baby heeft zijn plekje gevonden en zit nog heerlijk in mijn buik.

Mijn gevoel en intuitie laten me niet vaak in de steek. In het geval van mijn zwangerschap is dit een totaal ander verhaal.Ik had zo sterk het gevoel dat de baby zich net voor of net na de kerst zou aankondigen. Maar inmiddels zijn we bijna twee weken verder en zit hij nog heerlijk in mijn buik. Blijkbaar heeft hij daar een heerlijk plekje en denkt hij er ook niet over om dat fijne plekje te gaan verlaten.

Afgelopen vrijdag had ik een controle bij de verloskundige waarbij even gekeken werd of er gestript kon worden. Samen met mijn vriend stapten wij vol goede moed naar binnen met het "er zal nu toch al wel wat gebeurd zijn" gevoel. Nou zoals ik al zei...hij zit daar lekker, nog geen enkel teken dat meneer erover nadenkt om de wijde wereld te komen begroeten. Er kon niet worden gestript. 
Lichtelijk teleurgesteld en met een duidelijk gevoel van "voor niks met je hele hebben en houwen daar op die stoel gelegen' gingen we weer weg.
Ik had na deze afspraak ook niet de verwachting dat er ook maar iets zou veranderen afgelopen weekend. En dat bleek gisteren ook wel toen we een afspraak hadden in het ziekenhuis voor een intake gesprek voor eventueel inleiding. De assistent gynaecoloog heeft opnieuw een poging gedaan tot strippen van de boel, maar ten opzichte van vrijdag was er inderdaad helemaal niks veranderd. De ctg scan gaf aan dat onze little boy zich prima vermaakt en het heel goed doet daarbinnen. Dat is dan ook het allerbelangrijkste. Blijkbaar heeft hij niet zo'n haast, en laten wij dan ook maar proberen om dat niet te hebben. Ik zeg maar zo: mensen die het rustig aan doen genieten toch net even wat meer van het leven :))
Aanstaande vrijdag staat de afspraak voor inleiding gepland in het ziekenhuis. Natuurlijk hoop ik dat hij besluit om alsnog uit zichzelf te komen. Vrijdag ben ik 41+2 dagen zwanger en vind ik het eerlijk gezegd wel genoeg geweest. Ik vind het een eng idee richting de 42 weken te gaan en ook niet nodig wanneer de baby vanaf 37 weken af is en geboren kan worden. Maar ik geef de moed niet op en als het dan toch een kunstmatige bevalling gaat worden is dat ook oke. Het is komend weekend gewoon echt tijd dat we hem gaan zien!

Keep you posted!

Liefs,
Chris

9 jaar geleden

Wat een mooie foto zeg. Ja vervelend als je niet weet wanneer en hoe het gaat gebeuren. Ik was bijna 41 weken en kon bijna niet meer lopen. Mijn buik was groooot en kleine was met 37 weken mt hoofdje naar beneden en ingedaald. Elke beweging voelde ik en deed pijn, ik liep als een pinguin hahaha. Ik was 17 aug uitgerekend en had op de 20e een ctg in het ziekenhuis en als ze niet zou komen dan zou ik worden ingeleid maar kreeg dezelfde dag weeën in de avond. Ik denk ze wachte op oma want die was terug vd vakantie. Succes en geniet er nog van ;-)

9 jaar geleden

Heel herkenbaar! ik dacht ook dat die van mij eerder zou komen! Ik had wel 2 cm ontlsuiting en getript maar duurde toen nog een week voor de bevalling begon. uiteindelijk bevallen met 41+4. het komt goed! belangrijkste is inderdaad dat je kleine het goed doet daarbinnen en als je eenmaal bent bevallen en je hebt de kleine ben je dat wachten allang vergeten;) succes nog even!

9 jaar geleden

Spannend allemaal! Succes!!

9 jaar geleden

Succes met de laatste loodjes.. bijna kun je je kindje knuffelen. Mijn beide kids zijn aan de late kant geboren :) Mijn oudste zoon met 41+4 's avonds een lange wandeling gemaakt en toen om 1 uur snachts wakker geworden met weeën. Mijn dochtertje met 41+1. Om half 5 's middags gestript. Om half 6 'smiddags begonnen met weeën. En om kwart over 9 's avonds was mevrouw er.. het kan dus heel snel gaan