{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijna 2 jaar niet zwanger

Zoektocht naar mijn medicijn

Afbeelding blog 'Bijna 2 jaar niet zwanger' Achtergrond blur afbeelding

Ik en mijn emoties zijn er weer. Ik kan me voorstellen dat al ons verhalen op elkaar lijken. Vooral de momenten voor en tijdens menstruatie, de hoop die we elke maand bij elkaar proberen te brengen. Onze teleurstellingen, twijfels etc. Ik ben nooit goed geweest in schrijven, maar dit is toch de beste manier om mezelf en mijn gevoelens uit te drukken. Omdat ik bang was om fouten te maken bij schrijven, heb ik heel lang afstand genomen, om in openbaar mijn mening te delen. Mijn bedoeling hier is ook niet om meer volgers. Terwijl ik schrijf ontdek ik mijn eigen emoties en zeg ik dingen die ik niet uit kan schreeuwen. Om me heen vraagt ook niemand meer, hoe het zit. Dit blijft een gevecht met mezelf.

Wat heb ik in tussentijd veranderd in mijn leefstijl, daar wil ik over hebben. Het is nu 98 ste dag, dat ik mijn multi vitaminen, DHA en anti oxidanten in neem. Sinds een maand neem ik voor het slapen magnesium complex. En 3 weken terug, na een bloedmeting bleek mijn vitamine D onder de norm te zijn. Voor 6 weken zal ik vloeibare vitamine D innemen. Terwijl volgens orthomoleculaire wetenschap om zwanger te worden de normering begint bij 100, is het volgens mijn huisarts 50 genoeg. Wanneer mijn vitamine D op is, zal ik levertraan innemen.

Daarnaast drink ik tissue thee (1 L), i.p.v. kraanwater. Hierbij voeg je aan heet water kruiden, om het water in je lichaam te houden. In begin vond ik de geur vreselijk, maar ben er ook nu aan gewend.

Ben gestopt met eten van brood in de avond en de zuivel neem ik nu heel weinig. Met mijn darmen gaat het nu steeds beter. In de middag at ik rouw groente, maar dat blijkt niet zo goed te gaan met mijn darmproblemen. Ik zal er op letten om mijn groente meer te koken, dan rouw eten.

En tegenwoordig doe ik aan privé bootcamp 2 x per week thuis. In begin was het heel zwaar, maar nu gaat het daarmee ook goed. Voel me veel beter, sinds ik sport. (2 kilo al weg)

En 1 keer per maand langs de accupunctuur, voor het bespreken van mijn cyclus en behandeling. Ik ben nu 5 keer geweest en mijn laatste menstruatie was met minder pijn. Ik hoefde geen medicijn in te nemen. Daar ben ik heel erg tevreden om. Op dit moment houd ik mijn basale temperatuur bij en volgende maand zal ik starten met kruiden behandeling. Aan de hand van de curve. Het is best interessant om daarover te lezen trouwens.

Ik wil er alles doen, wat ik denk dat het goed is volgens de deskundigen. Maar het is nu na bijna 2 jaar duidelijk dat het op natuurlijke wijze ons niet gaat lukken. Niet dat ik spring voor een miskraam etc, maar dat heb ik niet eens meegemaakt. Terwijl mijn cyclus altijd inregelmaat is. En deze maand heb ik mijn ovulatie bijgehouden en op 14 de dag was er weer een hoge piek. Ik heb duidelijk toch een externe hulp nodig. Helaas ben ik zo bang voor al die injecties en weer de eendenbek. Maar heb het over voor het wonder die we hopelijk uit gaan krijgen.

Ik zal in januari bellen naar gynaecoloog om te starten met het traject. Ben benieuwd wanneer ik terecht kan.

Keep me in your prays .

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je