{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijkomen tijdens de zwangerschap

Bijkomen tijdens de zwangerschap

Afbeelding blog 'Bijkomen tijdens de zwangerschap' Achtergrond blur afbeelding

Bij de zwangerschap van mijn eerste kindje ben ik... jawel.... 26 kilo aangekomen!
Ik woog voor de zwangerschap 70 kilo en vlak voor de bevalling (augustus 2012) woog ik 96 kilo.
Wat vond ik dat vervelend. Ik had veel vocht vast gehouden en een week na de bevalling, toen ik weer voor het eerst op de weegschaal ging staan kon ik wel een vreugdedansje maken. 13 kilo eraf! Dat ging wel goed komen dacht ik. Helaas ging het afvallen niet erg snel. Toen we afgelopen februari besloten een tweede kindje te willen schoot het natuurlijk ook niet al te erg op. Het heeft 3 rondes geduurd toen ik zwanger bleek te zijn en inmiddels zit ik op 13,5 week. Het begint dit al op te schieten. Afgelopen week ben ik ook maar weer eens op de weegschaal gaan staan. Met spanning wachtte ik af wat die ging aangeven. Hij gaf 84 kilo aan. Dat wil zeggen dat ik nu in 13,5 week 1 kilo ben bijgekomen. Dat is al heel anders dan bij mijn eerste. Helaas zit er van de eerste zwangerschap wel ook nog steeds over de 10 kilo extra aan. Ik hoop dat ik het vol ga houden om zo door te gaan als nu, want ik wil niet van de tweede ook weer een hoop kilo’s hebben plakken.

Ik vroeg mij af of er meerdere moeders zijn die zoveel zijn bijgekomen tijdens hun zwangerschap en het er niet af gekregen hebben voordat ze weer zwanger waren. Zijn jullie deze kilo’s wel alsnog kwijt geraakt? En zo ja, wat heb je ervoor gedaan. Alle tips zijn welkom, want ik wil zodra ik bevallen ben weer terug naar de 70 kilo!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je