Snap
  • Zwanger
  • post

Bij de vroedvrouw geweest

er zijn er 3 waar ik ga, 2 oudere dames. 2 had ik al ontmoet en zijn wel aardig...nu de derde ontmoet... uhhhm ?

Bij onze vorige afspraak met Marlene, werd ons gezegd om onze zoon van 2 mee te nemen de volgende keer zodat hij de baby kon zien en wat beter een idee zou krijgen wat er gaande is. Hem erbij betrekken dus! Nou is het zo dat waar wij wonen, de vroedvrouwen in het ziekenhuis werkzaam zijn. Ik woon in de tropen, ziekenhuis heeft geen airco (alleen in de kantoren en sommige kamers) en dan lopen de afspraken altijd uit. Maar wij namen onze zoon dus mee deze keer. Onze afspraak was om 2 uur. Om kwart over 4 mochten we eindelijk binnen. Dit is laaaang wachten voor een 2 jarige. Oh een 2 jarige die ook nog eens geen dutje gehad had die dag! We hadden onze handen dus echt wel vol... Hij zat  1 keer (per ongeluk!) aan de deur van de onderzoekkamer (was op slot) en een medische student komt naar buiten gestormd met een houding waar je echt niet goed van werd, schelden dat hij daarmee OP MOEST HOUDEN. Nou dat schoot mij echt in het verkeerde keelgat! Maar goed, tong gebeten en toen we eindelijk naar binnen mochten, staat Pierre de student in de hoek, door de vroedvrouw (Letitia) geintroduceerd. Sorry maar ik hem hem eruit gestuurd. Mijn zoon was helemaal niet comfortabel met hem in de buurt, en we hadden hem dus meegenomen om hem bij de zwangerschap te betrekken!

Letitia was het er niet mee eens en liet dit ook merken. Toen we naar de tafel gingen en ik erop ging liggen, zei ik dus tegen mijn zoon "oh nu gaan we de baby zien!" En zegt zij lekker kattig "nee hoor, ik ga vandaag alleen meten en hartslag zoeken". Dus maar poeslief uitgelegd waarom we net 2 uur met een 2 jarige hebben zitten wachten in het hete ziekenhuis, zodat hij dus kon zien dat er een baby in mama's buik zit, zegt ze nog kattiger "daar is ie toch nog te jong voor om dat te begrijpen".

Gelukkig voor mij kon ze de positie van de baby niet goed vinden en moest ze alsnog een echo doen HA!

Ik  heb nu zo'n slecht gevoel bij deze vrouw, dat ik haar eigenlijk liefst gewoon niet meer wil zien... met het maken van afspraken kan ik dat wel vragen (denk ik) maar als ik eenmaal bevel, kan ik natuurlijk niet kiezen wie er juist dan on duty is! (een vriendin van me heeft ook een slecht gevoel bij deze...dus waarschijnlijk nog wel meer mensen) 

Andere opties zijn hier niet, het zijn deze 3 dames, of de gynecoloog die hartstikke vol zit en enkel keizersnedes doet om tijd te besparen... dus ja, wat moet je dan he?

wat zouden jullie doen als je in deze situatie zat? Laten varen?

31 juli weer...de 20 weken echo dan!

10 jaar geleden

Veel succes; dit lijkt me geen gemakkelijke situatie, al is het natuurlijk het belangrijkste dat jij je op je gemak voelt bij de verloskundige en zou je dat best mogen zeggen...

10 jaar geleden

Ik heb (gelukkig) hier geen last van. Mij de praktijk waar ik zit zijn momenteel 6 verloskundigen. Natuurlijk heb ik wel een voorkeur, maar ze zijn allemaal helemaal niet vervelend. Ze vragen zelfs om mijn dochter meekomt. Vorige zwangerschap hebben ze mij ook begeleid met haar. Vinden ze echt leuk om haar nu te zien.

10 jaar geleden

tja een ander zoeken kan hier niet... er zijn er maar 3 (ik woon op een eiland), en die werken alle 3 in het ziekenhuis...dus voor afspraken kun je wel melden dat je liever de 1 of de ander hebt, maar als de bevalling er is, ligt het er maar net aan wie on duty is op dat moment! Dat is mijn angst, wat als ik er een probleem van maak en dan is zij degene bij de bevalling...dan voel ik me nog erger opgelaten lol

10 jaar geleden

Wat vreselijk,zeg! Ik zou inderdaad een extra gesprek aangaan ( zonder je zoontje) Veel succes en sterkte.