{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bezoek 7 - Opa & Stiefoma (en een ramp)

Niet op FB! Na even er tussenuit te zijn geweest (bedrust), ga ik weer eens verder, wordt wel weer eens tijd haha. Na het bezoek bij mijn oom zijn we naar huis gegaan, omdat het al laat werd, dus besloten we mijn opa de dag erna op te zoeken. Kans was ook groter dan hij dan nog thuis was. De band met mijn opa is altijd dikke prima geweest. Hij nam mij overal mee naartoe en wist over ALLES wel wat te vertellen. Ik vind mijn opa een geweldige en intelligente man. De enige domme keuze die hij ooit heeft gemaakt is het trouwen van mijn stiefoma. Mijn stiefoma, heb ik ook nooit oma genoemd, want zij is officieel mijn peettante, maar ik heb echt totaal niks met haar. Zij heeft 2 stiefkinderen en een eigen zoon, niks anders bestaat, dan haar eigen zoon.

Afbeelding blog 'Bezoek 7 - Opa & Stiefoma (en een ramp)'

We hadden ons voorgenomen om rond 17.30uur naar mijn opa te gaan. Bellen deed ik niet van te voren, want ik wist vrijwel zeker dat hij thuis was en ik wilde niks verraden.
Mijn opa is altijd een vrij ingehouden man geweest die nooit veel van emoties liet zien, dus op een felicitatie rekende ik, maar verder niet veel. Toch wilde ik het hem graag vertellen.
Ik stond het 's ochtends op, ik had zelf een vrije dag van mijn werk en ik had een melding van Facebook. Ik open de app en bekijk de melding en scroll vervolgens door mijn tijdlijn heen.
Dan slaat mijn hart ineens vijf keer over.......
Mijn schoonmoeder had het op (#&#)#@ Facebook gezet!!!
Wij hadden DUIDELIJK aangegeven dat ik dit zelf rond de 12 weken zou doen, omdat de echo dan duidelijker was en ik de NIPT gedaan zou hebben, maar nee mevrouw vond het geen probleem, omdat ze onze namen er niet bij had gezet!!?? Ja goh, wie had het moeten zijn, je enige dochter wilt geen kinderen en je andere zoon wilt ze niet en dat graftakken wijf van hem kan ze niet krijgen (ze is geen graftakkenwijf omdat ze ze niet kan krijgen, hier zijn HEEL VEEL andere redenen voor)
Dus tja, mensen hadden al vrij snel in de gaten dat het om ons ging. Ik heb meteen mijn vriend gebeld en gezegd dat ik hem zo wat doorstuur via whatsapp en dat hij het mag oplossen, want ik wil het niet. Niet na hetgeen wat de vorige keren al is voorgevallen en ik mijn mond erover moest opentrekken, omdat meneer zich afzijdig wilde houden. Maar ik wist zeker dat hij zich hier absoluut niet afzijdig van wilde houden.
Ik stuurde een screenshot door via whatsapp, want mijn vriend heeft geen Facebook. Hij stuurde mijn tig boze emoticons en heeft daarna direct zijn moeder gebeld.
Ze heeft het uiteindelijk eraf gehaald en sorry gezegd, maar dan weer op zo'n dusdanige manier dat zij als het slachtoffer overkomt. Want wij hadden echt niks gezegd en dat had ze echt niet begrepen.
Wij waren nota bene nog niet bij mijn opa geweest, wat we ook hadden gezegd en zij en mijn stiefoma zijn bevriend met elkaar op Facebook, dat was dus anders knap lullig geweest. Maar die moest al vroeg werken, dus had gelukkig niks gezien bleek toen we er eenmaal op bezoek waren.

Echt een fantastische reactie kreeg ik inderdaad niet van hen. Mijn opa ziet mij nog steeds als de kleine hummel van 8 die meeging naar de camping, dus hij moest er heel erg aan wennen. Mijn stiefoma deed alsof het hetzelfde was als een zak aardappelen schillen, niks bijzonders dus.
Ik ben ook altijd wat aan de zware kant geweest en diabetes komt aan mijn vaderskant veel voor, dus ik sta ondertussen (vanaf 34w) onder controle bij de gynacoloog.
Het eerste wat mijn stiefoma zei, nadat wij gezegd hadden in verwachting te zijn: "Gefeliciteerd, dat wordt dus goed opletten met wat je eet"
Ik heb haar vies aangekeken en daarna een uurtje met mijn opa gekletst en toen zijn we gegaan. Dat mens is zo achterlijk en dom dat ze niet eens weet wat de gevolgen zijn van hetgeen wat ze zegt.

Eindelijk waren we klaar met de bezoekjes, het was tijd om even te relaxen en te genieten, wat niet lang duurde, want de ochtendmisselijkheid bleef.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je