Snap
  • Zwanger

Bevallings plan??

Zo nou daar gaat ie dan me 1ste bloggie :P

Heb net een blog zitten lezen bij een vrouw waarvan het niet allemaal even lekker ging bij de bevalling.
 Iemand had daar op geantwoord om een bevallings plan op te zetten. Ik heb me echt altijd al afgevraagd wat ze daar nou precies mee bedoelde ik heb er totaal geen ervaring mee en hoor ook niemand erover. Ik hoor dan wel eens over de belichting in de kamer en wil je muziek erbij en dat soort en dan denk ik alleen maar: wat interesseert mij dat nou?!  Ben op dit moment zwanger van de eerste en ben nog niet zo druk bezig met de bevalling druk  maken heeft toch allemaal geen zin. Maar toch heeft de reactie van die mevrouw wel een een beetje mijn ogen geopend.  Over dingen zonder verdoving en dingen zonder toestemming maar gewoon doen (sorry weet niet alle benamingen ervoor) Weet dus nu wat een nuttige bevallings plan inhoud. Ik zou bijv niet zo maar in geknipt willen worden en zonder pijnstillers of zonder verdovingen gehecht worden. Binnenkort maar is goed bespreken met mijn verloskundige :)  Mensen met meer ervaringen hier over???

Die dan een hele plan hebben opgezet? of ook juist dachten wat moet ik daarmee?

11 jaar geleden

Je kunt een bevallingsplan zien als wensen die jij hebt omtrent je bevalling. Dan is het niet gegarandeerd dat het ook zo zal gaan (er kunnen dingen tegenzitten) maar dan weet de verloskundige hoe jij het graag wil hebben en kan daar rekening mee houden. Helemaal niks mis mee, zo kun je je bevalling tot een mooie ervaring maken. Bij mijn eerste heb ik wel wat wensen doorgegeven, maar niet echt een plan gemaakt. Ik heb ervaren (ben toen ingeleid) dat ze terplekke naar mijn wensen luisteren, ook al veranderde ik van gedachte bijvoorbeeld. Erg prettig en daardoor kijk ik terug op een fijne bevalling!

11 jaar geleden

Ik zou er toch nog eens over nadenken. Mijn 1e bevalling ging in een wervelwind en heb daar nagenoeg niets van meegekregen. Bij de 2e wilde ik dus voorbereid zijn. Dit was zo fijn!! Een bevalling is echt iets emotioneels. Ik ben ervan geschrokken wat voor een impact dit heeft op je emoties. Mijn 1e is niet op mijn borst neergelegd ivm slechte apgarscore. Daar heb ik nog steeds last van. Iedere keer als ik een bevalling zie op tv waarbij dit wel gebeurd word ik emotioneel. Ik heb bij de 2e alles uitvoerig besproken met de vk en ik heb een geweldige bevalling gehad waar ik heel erg fijn op terug kan kijken.

11 jaar geleden

bij ons werd er vanuit verloskundige ook formulier "bevallingsplan" gegeven die we ingevuld hebben (wie wel/niet erbij, wel/geen verdovingen, wel/geen stagiair er evt. bij)en uiteindelijk was mn bevalling zo snel en thuis dat zij hier niets over hebben teruggevraagd. toen ik belde met vliezen gebroken is er geen woord over kraamhotel gezegd (zelf dacht ik daar op dat momen ook niet aan), dat vond ik wel slordig van de vk. uiteindelijk is er mt ons "plan" dus niets gebeurd.

11 jaar geleden

ja ik snap inderdaad dat niet altijd alles loopt zoals je wilt. Heb daar veel ervaring mee:P Maar wil dus ook geen discussies hebben daar over pijnstillers. Hoor namelijk ook vaak genoeg dat ALS er gehecht moet worden dat het vaak zonder tot halve verdoving gedaan wordt. Ik maak me nu nog niet zo heel druk er allemaal over maar sommige dingen wil ik wel gewoon duidelijk hebben. Bedankt voor jullie reacties :D