{{ message.message }}
{{ button.text }}

Betekenis van een Peter en Meter

Als je niet doopt wat houdt Peter en Meter dan in?

Afbeelding blog 'Betekenis van een Peter en Meter '

Op wikipedia staat;

Het woord 'peter' is afgeleid van het Latijnse Pater (vader), zoals 'meter' afgeleid is van Mater (moeder). Bij de doopplechtigheid wordt vanouds over een nieuwe geboorte gesproken met een vader en moeder in het geloof. Grootouders, ooms (in Vlaanderen: nonkels) en tantes wordt meestal gevraagd peter of meter te zijn. Bij een rooms-katholieke doop worden doorgaans twee getuigen gevraagd: een (mannelijke) peter of peetoom en een (vrouwelijke) meter of peettante. Deze peetouders zijn samen de doopborgen. Behalve hun functie als getuigen, wordt hun ook gevraagd "een bijzondere zorg en aandacht" te besteden aan de christelijke opvoeding van het kind, in het bijzonder wanneer het kind zijn beide ouders zou verliezen.

Ik heb geen flauw idee wat de hedendaagse betekenis is van meter en peter, kan iemand me helpen??

Mijn vriend en ik geloven wel, maar geloven niet zo in de kerk. We hebben er dus ook voor gekozen om ons kindje niet te laten dopen. Maar vraag je dan wel een Peter en Meter? En zo ja wat houd dat dan in??

Want juridisch wordt er geen gevolg gegeven aan het peter en meterschap. Je kan wel bij een notaris laten vastleggen wie je wil aanduiden als voogd moest er iets gebeuren.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je