{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bereidt mijn lijf zich voor?

Hoe mijn lijf verandert in de laatste weken en dat het voelt als een voorbereiding op de bevalling. Hoe ik daarmee omga. En mijn nieuwsgierigheid naar andere vrouwen: hoe ervaar jij de laatste weken van je zwangerschap? En als je al bevallen bent:overviel de bevalling je of kon je er rustig naartoe leven?

Afbeelding blog 'Bereidt mijn lijf zich voor?'

Wat mij vaker verbaasd heeft, zijn verhalen van vrouwen die niet weten dat ze zwanger zijn en opeens een kind baren. Nu ik zelf voor het eerst zwanger ben, verbaast het me nog meer. Mijn lijf is steeds zo in verandering. Hoe kan het zo zijn dat iemand dat niet opmerkt?

In de laatste fase van de zwangerschap merk ik de veranderingen in mijn lijf bijvoorbeeld in mijn bekkengebied. Mijn bekken wordt gevoeliger als ik langer in dezelfde houding lig of zit. Het voelt alsof het zich beneden allemaal aan het voorbereiden is zodat de kleine er straks makkelijker uit kan. Soms voel ik ook echt van die pijnscheuten in stuit, vagina of lies. In eerste instantie heb ik de neiging de pijn als iets vervelends te zien maar daarna zie ik het als iets dat erbij hoort en als iets positiefs; weer een stap dichterbij de geboorte! Als vanzelf benoem ik naar het kindje toe dat mijn lijf meer ruimte maakt, in gedachten vul ik mijn bekkengebied op met de woorden: ruimte, warmte en veiligheid. En door meer naar mijn buik te ademen voelt het ook echt alsof ik letterlijk meer ruimte maak daar beneden.

Ik merk dat het gevoeliger worden van mijn bekken en de pijnscheuten nog meer met me doen. Ik laat als vanzelf het kleine beetje ‘opzien tegen de bevalling’ los. Ik merk dat ik bewust in mijn lijf zit, dat ik voel als er veranderingen in mijn lijf optreden. Hierdoor krijg ik het vertrouwen dat een bevalling mij niet in enen zal overvallen. Het lijf is bezig met een proces van voorbereidingen voordat de eigenlijke bevalling begint. Ergens weet ik: door me bewust te zijn van mijn lijf, merk ik vanzelf wel wanneer een volgende stap richting de bevalling zich aandient.

Benieuwd ben ik hoe jij de laatste weken van je zwangerschap ervaart. Of hoe jij aankijkt tegen de bevalling? En als je al bevallen bent; overviel het je of kon je er rustig naartoe leven?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je