Snap
  • Zwanger
  • post

zwanger en 85 jaar oud ;-)

Zijn er nog meer oudere zwangere moeders/vrouwen op dit forum die ook de nadelen ervaren van het op oudere leeftijd zwanger zijn ?

Op dit moment ben ik 12 weken zwanger van ons derde kindje....niet gepland...maar dit kleine prulletje is evengoed van harte welkom. Ik ben 41 jaar en heb nog 2 dochters van 3 en 7. Ik vroeg me af of er meer zwangere vrouwen de ervaring hebben dat het behoorlijk pittig is om op latere leeftijd zwanger te zijn. Ben erg moe, en heb weinig adem , ik moet ongeveer 10 minuten bijkomen van een fietstochtje van een kwartier ;-) en heb erg veel last van spataders. (ben ik al eens aan geopereerd maar dat is inmiddels weer nodig) . Mijn eerste en tweede zwangerschap heb ik toch wel veel relaxter doorgemaakt....wat betreft de klachten , maar ook wat betreft de zorgen die je hebt over het kleintje en de onzekerheid of de zwangerschap wel goed gaat (angst voor een miskraam e.d) Persoonlijk denk ik niet dat het komt omdat ik hier al 2 dochters heb rondlopen die zorg en aandacht nodig hebben, ze zijn allebij vrij makkelijk en ik ben thuismoeder dus heb ik overdag alle tijd om te doen wat ik moet en wil doen en ook nog behoorlijk wat tijd over voor mezelf. Ik ben onder controle bij de gynaecoloog in verband met mijn hoge bloeddruk maar daar heb ik eigenlijk ook (nog ) geen klachten van. Ik denk dat het lichaam van een vrouw van 41 gewoon niet meer zo goed in staat is om vrolijk zwanger te zijn...niet voor niets is het advies om eerder aan kinderen te beginnen..dat zal grotendeels te maken hebben met afgenomen vruchtbaarheid, maar toch ? Van die sterk afgenomen vruchtbaarheid hebben wij in ieder geval niets gemerkt....integendeel zelfs..;-)

10 jaar geleden

Ik moet eigenlijk toegeven dat ik helemaal niets heb ervaren van de nadelen van zwanger zijn op "oudere" leeftijd. Ik was op mijn 39e zwanger van mijn zoontje (nu 14 mnd oud). En op zich ging het prima. Maar ik heb dan ook geen vergelijk met een zwangerschap in mijn twintiger jaren.

10 jaar geleden

Hier was het een drama. Ziek zwak misselijk, ziekenhuisopnames, schildklierafwijkingen, moe, dikke voetjes, bacteriele darm infectie. En bI vanaf 16 weken. ...dus geen roze wolk. Ik snap heel goed dat het zwaar is.

10 jaar geleden

oh hou op hahaha. Ik heb op mijn 40e mijn zwangerschap echt steunend en kreunend doorgebracht. moe, geen lucht, niet normaal kunnen lopen, flauwvallen vanwege lage bloeddruk, bandenpijn...wel enorm afgevallen haha. En voordeel: geen stretchmarks want oud vel :-). Mijn baby is nu 8 maanden uit en ik ben er weer een beetje. Dus dat is de upside: het komt ook wel weer goed. Ben wel gaan sporten (wat ik haat) want anders hou ik ze niet bij nu en helemaal later.

10 jaar geleden

en met 85 lukt het volgens mij echt niet meer, hoor!!! ^_^