{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bekendmaken zwangerschap

Hoe gaan we dit op een leuke manier vertellen?

Afbeelding blog 'Bekendmaken zwangerschap '

Februari 2018 hadden we na 5 maanden een positieve test in onze handen! Wat waren we blij! Het was nog heel pril, ik zou zo'n 4 weken zwanger zijn.

We gingen een spannende maar ook geweldige tijd tegemoet, ons eerste kindje.

Rond de 6 weken hebben we het aan mijn zusje verteld door te vragen of ze ons op de foto wilde zetten (zij heeft een spiegelreflex camera), natuurlijk wilde ze dit, maar waarvoor? Toen liet ik een zelf gemaakte foto zien van de test, en reageerde ze ontzettend enthousiast!

Wij waren net klaar met het verbouwen van ons huis. We hebben een fotoboek laten maken van de verbouwing, waarbij mijn schoonouders heel veel hebben geholpen en mijn vader altijd erg betrokken was.

Op de laatste bladzijden stonden de foto's die mijn zusje had gemaakt met de tekst "En dan is het nu tijd voor een volgende stap......"

Gespannen wachtten we af tot ze bij de laatste bladzijden kwamen, ik had de tranen al in mijn ogen staan voor ze op het eind waren, gelukkig zagen ze dit niet.

En wat waren ze enthousiast! De tranen liepen over zowel mijn, als hun wangen.

Ook mijn vader hebben we het op deze manier verteld. Ook hebben we onze ouders een lijstje gegeven met foto's van ons en in het midden van het lijstje van 4 foto's de tekst "je kunt me nog niet horen, je kunt me nog niet zien. Maar als ik in november wordt geboren, mag ik dan in dit lijstje misschien?" En nog 1 vakje open voor een echo foto.

Mijn zwager en schoonzus hebben we het verteld d.m.v. een shirtje voor hun zoontje, deze hebben wij hem aangetrokken (hij was toen net een paar weken oud), met de tekst "ik mag dan klein zijn, maar ik wordt grote neef".

Mijn vriend zijn opa en oma hebben we het verteld d.m.v. een romper met "jullie krijgen een achterkleinkind! ??"

Toen wij de eerste echo hadden gehad (met 11 weken) hebben we het vrienden verteld, door bij iedereen langs te gaan met negerzoenen, bovenkant er afgesneden en op de negerzoen blauwe en roze muisjes.

Onze families kwamen er achter tijdens de verjaardag van mijn schoonvader en van mijn vader/nichtje, zoontje van mijn zwager had zijn shirtje aan, en ook voor mijn nichtje hebben we zo'n zelfde shirt laten maken met "Ik heb straks een grote plicht, want ik word grote nicht" vooral bij mijn vriend zijn familie duurde het lang en waren er wat hints nodig voordat iemand het door had.

Elke keer weer bleef het zo spannend om te vertellen! 

Afbeelding blog 'Bekendmaken zwangerschap '
Afbeelding blog 'Bekendmaken zwangerschap '
Afbeelding blog 'Bekendmaken zwangerschap '
Afbeelding blog 'Bekendmaken zwangerschap '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je