Snap
  • Zwanger
  • kinderen
  • bang
  • help
  • jeugd
  • voor
  • Wat
  • nu?

Bang voor kinderen?

Is dat überhaupt mogelijk?
5 jaar geleden

Bij mij speelde die vraag ook al jaren. Alleen was mijn situatie anders. Ik groeide op in een disfunctioneel gezin. Ik werd verwaarloosd en mishandeld. Mijn moeder was hard, koud en kil en liet me goed merken dat ze liever nooit geen kinderen had gehad. En nu is sinterklaas in het land en mijn twee meiden zingen bij hun schoenen. Dit had ik niet als kind. Ik ervaar zelf dat ik ben opgegroeid op los zand. De basis was er niet en ook geen goed voorbeeld. Ik heb met mijn kinderen het wiel opnieuw moeten uitvinden en ik kijk veel naar mijn omgeving met hoe mensen omgaan met hun kinderen en ik pik wat tips en dingetjes op. Interessant is wel iedereen doet het anders. En geloof me dit geldt dan ook voor jou! Blijf trouw aan jezelf en je bent een goeie moeder! En als je ervoor kiest niet voor kinderen te gaan blijf dan bij die keuze zonder spijt. Geniet van je leven wat je ook kiest!

5 jaar geleden

Het feit dat jij je dit afvraagt, toont dat je niet bent zoals je moeder. Je bent je heel bewust van de verantwoordelijkheid die je moet nemen wanneer je moeder wordt. Wanneer je er klaar voor zal zijn, kan niemand beoordelen behalve jijzelf. Ik ben zelf van mening dat je er nooit helemáál klaar voor bent. Je hebt altijd nog die lijst met dingen die je wil doen, of redenen waarom het nu net even niet uitkomt. Maar uiteindelijk vind je daar je weg wel in. Voor mij waren die redenen: ik wil nog reizen, mijn baan staat op de tocht, we willen verhuizen. En wat is er gebeurd? Reizen doen we over een paar jaar weer, als de kids zich dit ook blijven herinneren. Mijn baan is geen seconde in gevaar geweest en was dat wel zo, had ik ook wel weer wat anders gevonden. En verhuizen hebben we gedaan. We zijn begonnen met klussen toen de jongste drie weken oud was. Het belangrijkste is een stabiele relatie en een stabiele thuissituatie. En een goed hoofd op je schouders, maar als ik dit zo lees zit dat wel goed.

5 jaar geleden

Wat naar dat je kindheid zo is geweest en ik ben oprecht blij dat je heel goed nadenkt over jou toekomst en die van je toekomstige kinderen. Over het moment wanneer jij eraan toe bent om moeder te orden zal denk ik niemand je en antwoordt kunnen geven maar je hoeft niet bang te zijn dat je de opvoed genen zoals jezelf omschrijft van je moeder hebt... Je bent namelijk nu al verantwoordelijk door dat je hiermee zit en erover nadenkt. Wanneer dat het juiste moment ervoor je is zul je zelf aan gaan voelen. Geniet nu maar lekker van het leven en van wat je graag doet en als het moment er is voor jou dan voel je dit echt wel zelf het beste. Ik wil je iig heel veel plezier wensen met alles wat je op je weg nog tegen komt en je zal echt een goede moeder worden ❤️

5 jaar geleden

Jij bent gevormd door je verleden en dat heeft zo z’n voor- en nadelen voor jouw toekomstige kinderen. Zo ben ik ervan overtuigd dat je het anders zult doen dan je moeder, omdat je weet hoe het voelt. Maar... je hoeft ook niet te overcompenseren! Dat lijkt me een keerzijde om in de gaten te houden. Verder is het allemaal zo makkelijk nog niet. Die andere moeders doen ook maar wat, zullen we maar zeggen ;) maar zolang je je kind ziet, echt ziet, en er simpelweg bent komt het vast goed! Mijn zoon was bijvoorbeeld gisteren niet lekker dus ik haalde hem eerder op bij het Kinderdagverblijf. Zodra hij bij mij op schoot zat, voelde iedereen in de ruimte hem ontspannen. Dat is het mooiste compliment van je kind. Want ik ben zijn veilige haven. Dat is wat ik ben en wil zijn voor hem. En ik doe ook maar wat... ;) oh.. en wanneer je er klaar voor bent... tsja... dat is voor iedereen anders! Ik werd pas mama toen ik 34 was en een heerlijke stabiele relatie en thuissituatie had. Ik weet wie ik ben en wat ik wil. Heb genoeg leuke dingen zonder kinderen gedaan. Maar dat neemt niet weg dat het vinden van een balans nog steeds wel eens een uitdaging blijft! Succes. You can do this!