Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • IVF
  • gezinsuitbreiding
  • coronavirus
  • Corona

Babywens 0 - 1 Corona

IVF in Coronatijden

Begin Maart had ik een afspraak met onze gynaecoloog. We zijn namelijk klaar om ons gezin uit te breiden. We bespraken het nieuwe behandelplan en konden diezelfde maand nog opstarten. Een week later kreeg ik mijn hormoonspuitjes mee naar huis en daags erna mocht ik daarmee starten.

Eindelijk! Een lichtpuntje. Zowel op professioneel als privé vlak was het een zware periode. Dus dat we eindelijk weer naar iets leuks konden uitkijken was zo mooi meegenomen. Ik moet wel toegeven dat ik angst heb voor de hormonen, vooral wat deze weer met mij gaan doen en natuurlijk de onzekerheid. Want een IVF traject staat gelijk aan veel afwachten en onzekerheid.

Helaas begon in Maart ook de hele Corona crisis. Vrijdag 13 maart, toeval of niet, kreeg ik in de namiddag telefoon "Mevrouw, u zal het horen aan mijn stem, maar ik heb helaas slecht nieuws" In de voormiddag was ik nog gewoon op controle geweest waardoor ik dacht dat er iets slechts in mijn bloed was gevonden, maar dat was het niet. "Jammer genoeg mogen we geen enkele IVF procedure opstarten door de huidige Corona situatie". Op dat moment kon ik de tranen niet meer tegenhouden.

Er was zelfs geen lichtpuntje meer om naar uit te kijken. Hoewel ik echt begrijp dat dit voor de gezondheid is van alle mensen, is het heel moeilijk. De consulente hoorde mijn teleurstelling. "Probeer volgende maand nog eens, dan zal de situatie wel weer anders zijn"

Ondertussen worden evenementen verder afgelast, maatregelen strikter genomen en de periode verlengd. De hoop om in april te starten daalt met de minuut. We hebben zoveel liefde en middelen om met nog een kindje te delen, dat dit een enorme domper en teleurstelling is. Zullen wij dit jaar nog zwanger worden?

Stay safe!

3 jaar geleden

Veel geluk! Hopelijk mogen jullie snel weer starten met jullie traject.

4 jaar geleden

Het was in dit geval geen cryo maar een verse tp. En hij is vooralsnog blijven plakken😍 dus we duimen dta het een volhouder is die we eind december in onze armen mogen houden!

4 jaar geleden

Ik begrijp het ook heel goed. Maar toch is er die teleurstelling en vooral de onzekerheid. Ik hoop alvast dat we gespaard blijven van dat virus en we hier snel over kunnen lachen. En als de kinderen ouder zijn en op stap willen zeggen we: "Schatteke, wij hebben eens 2 maanden thuis moeten zitten, één avondje zal jou ook wel lukken" 😂

4 jaar geleden

Pff, Bij ons was het ook al uitgesteld. Ik moest terug langs voor een nieuw behandelplan na onze laatste cryo terugplaatsing die mislukte. Resultaat wachttijden, gelukkig kon ik begin maart op consultatie bij de gynaecoloog, resultaat, recht in deze Corona crisis. Ohja en mijn behandelplan is exact hetzelfde gebleven, dus het was ook voor niks. Werk echt demotiverend. Laten we maar duimen dat we allemaal snel weer verder mogen. Zo lijkt het leven echt even "on hold" te staan.