{{ message.message }}
{{ button.text }}

Babywens 0 - 1 Corona

IVF in Coronatijden

Afbeelding blog 'Babywens 0 - 1 Corona' Achtergrond blur afbeelding

Begin Maart had ik een afspraak met onze gynaecoloog. We zijn namelijk klaar om ons gezin uit te breiden. We bespraken het nieuwe behandelplan en konden diezelfde maand nog opstarten. Een week later kreeg ik mijn hormoonspuitjes mee naar huis en daags erna mocht ik daarmee starten.

Eindelijk! Een lichtpuntje. Zowel op professioneel als privé vlak was het een zware periode. Dus dat we eindelijk weer naar iets leuks konden uitkijken was zo mooi meegenomen. Ik moet wel toegeven dat ik angst heb voor de hormonen, vooral wat deze weer met mij gaan doen en natuurlijk de onzekerheid. Want een IVF traject staat gelijk aan veel afwachten en onzekerheid.

Helaas begon in Maart ook de hele Corona crisis. Vrijdag 13 maart, toeval of niet, kreeg ik in de namiddag telefoon "Mevrouw, u zal het horen aan mijn stem, maar ik heb helaas slecht nieuws" In de voormiddag was ik nog gewoon op controle geweest waardoor ik dacht dat er iets slechts in mijn bloed was gevonden, maar dat was het niet. "Jammer genoeg mogen we geen enkele IVF procedure opstarten door de huidige Corona situatie". Op dat moment kon ik de tranen niet meer tegenhouden.

Er was zelfs geen lichtpuntje meer om naar uit te kijken. Hoewel ik echt begrijp dat dit voor de gezondheid is van alle mensen, is het heel moeilijk. De consulente hoorde mijn teleurstelling. "Probeer volgende maand nog eens, dan zal de situatie wel weer anders zijn"

Ondertussen worden evenementen verder afgelast, maatregelen strikter genomen en de periode verlengd. De hoop om in april te starten daalt met de minuut. We hebben zoveel liefde en middelen om met nog een kindje te delen, dat dit een enorme domper en teleurstelling is. Zullen wij dit jaar nog zwanger worden?

Stay safe!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je