{{ message.message }}
{{ button.text }}

Babykamer, babynamen, babydingen!

Vandaag ben ik 20 weken en 2 dagen zwanger. Yes! Over de helft, als alles volgens het boekje zou gaan dan..

Afbeelding blog 'Babykamer, babynamen, babydingen!'

Allereerst wil ik jullie laten weten dat tijdens de 20 weken echo, vorige week maandag, alles perfect is verlopen. De foto bovenaan mijn blog is onze mini tijdens de 20 weken echo, hij is daar ongeveer 25 cm.
De echoscopiste gaf van te voren aan dat als er een iets langere stilte zou vallen bij haar, het niet meteen mis hoeft te zijn. Het was goed dat zij dat aangaf, anders had ik wel een paar momenten gehad dat ik zou vragen of alles wel goed was met de mini. Ik ben nogal nieuwsgierig en vraag veel. Vooral als het op de baby aankomt!
Ze bevestigde al gauw dat het echt een jongetje is wat in mij groeit en dat hij, en alles om hem heen, er goed uitzagen. Gerustgesteld dus!

Vorige week schreef ik over het dikker worden en hoe ik daarmee bezig ben/was. Ik ben er nog steeds mee bezig, maar nu in positieve zin. Ik trek strakke kleding aan. Mensen mogen zien dat ik zwanger ben! 
Ook heb ik een foto van mijn buik op een site gezet voor zwangere vrouwen. Ik kreeg te horen dat ik een bescheiden buikje had. Huh?! En ik voelde me juist een olifantje.
Ik vind het steeds leuker, dat dikker worden! Vergeleken vorige week ben ik nog niet veel dikker geworden en ook niks aangekomen.
De baby schopt en beweegt nu wel zo duidelijk dat mijn vriend het nu elke dag kan voelen, genieten geblazen!

Extra genieten doen we ook als we met zijn tweeën in de babykamer staan. De kamer is nog lang niet af, maar de meubeltjes hebben we al wel, deze zijn wit. De commode, kast en het ledikantje. De muren willen we lichtgrijs verven en op één muur plakken we een muursticker van een boom met beestjes erin. Hoe we het verder aankleden weten we nog niet precies, maar dat komt vanzelf ben ik van overtuigt. 
Mijn vriend vindt het gelukkig ook heel leuk om met de babykamer en spulletjes bezig te zijn. Ik denk dat hij het soms wel leuker vindt dan ik. Onder werktijd bezoekt hij grote babywinkels en doet hij ideeën op, zo lief!

Wat we nog wel lastig vinden is de naam voor onze mini. Bij een meisje zou het (waarschijnlijk) Rosie worden. En bij een jongen zouden we voor Noah kiezen. Maar toen we 5 weken geleden te horen kregen dat het een jongetje werd besloten we beide dat we Noah toch eigenlijk niet leuk genoeg vonden. We zoeken naar een stoere korte naam. Mijn vriend vindt de naam James heel leuk. Ik vind het ook stoere maar vind de naam gewoon niet bij ons passen en toch ook niet leuk genoeg. Ik zelf vind namen als Dex, Jules, Dax of Julian erg leuk. Weten jullie nog leuke namen die wel in het rijtje zouden passen? 

Donderdag hebben we thuis een intake-gesprek voor kraamzorg. Vrijdag op controle bij de verloskundig en 's middags in ondertrouw! Het weekend gaan we naar vrienden aan zee.
Volgende week maandag laat ik jullie weer weten hoe mijn week was!

XOXO

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je