{{ message.message }}
{{ button.text }}

Babyhartje klopt al vanaf 16 dagen na bevruchting

Het babyhartje begint met kloppen op de 21e dag na de bevruchting, dat is wat er altijd bekend was over het babyhartje. Toch is een onderzoeksteam van de Universiteit van Oxford nu tot een andere ontdekking gekomen.

Afbeelding blog 'Babyhartje klopt al vanaf 16 dagen na bevruchting'

Ontwikkeling babyhartje

Uit onderzoek van de Universiteit van Oxford is gebleken dat het babyhartje niet pas op dag 21 na de bevruchting begint met kloppen, maar op dag 16. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar hoe de hartspier van een foetus zich ontwikkelt in de baarmoeder. Het hart is het eerste orgaan dat zich ontwikkelt in het lichaam van een nieuw mensje. Tijdens verdere onderzoeken hopen wetenschappers steeds meer te weten te komen over het babyhartje, om zo eventuele afwijkingen eerder te kunnen constateren of zelfs wel te voorkomen. Het kunnen voorkomen van een hartafwijking bij een foetus is het ultieme doel van het onderzoeksteam. 

Bron: Metronieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je