Snap
  • Zwanger

Babyhartje klopt al vanaf 16 dagen na bevruchting

Het babyhartje begint met kloppen op de 21e dag na de bevruchting, dat is wat er altijd bekend was over het babyhartje. Toch is een onderzoeksteam van de Universiteit van Oxford nu tot een andere ontdekking gekomen.

Ontwikkeling babyhartje

Uit onderzoek van de Universiteit van Oxford is gebleken dat het babyhartje niet pas op dag 21 na de bevruchting begint met kloppen, maar op dag 16. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar hoe de hartspier van een foetus zich ontwikkelt in de baarmoeder. Het hart is het eerste orgaan dat zich ontwikkelt in het lichaam van een nieuw mensje. Tijdens verdere onderzoeken hopen wetenschappers steeds meer te weten te komen over het babyhartje, om zo eventuele afwijkingen eerder te kunnen constateren of zelfs wel te voorkomen. Het kunnen voorkomen van een hartafwijking bij een foetus is het ultieme doel van het onderzoeksteam. 

Bron: Metronieuws

7 jaar geleden

Wat zou dat prachtig zijn als hartafwijkingen al in zo een vroeg stadium verholpen kunnen worden. Mama van een tweeling waarvan 1 met een afwijkende hartklep. De stress en de angst van wanneer er iets mis zou gaan is iets waar je vanaf het begin mee moet leren leven. Hopelijk kan dat in de toekomst voorkomen worden. Dat zou echt prachtig zijn!

7 jaar geleden

Ik raakte op mijn 16e zwanger en weet nog goed dat iedereen (of nou ja zo goed als iedereen) me zei dat ik beter abortus kon plegen. De eerste echo werd gedaan met 4 weken en het hartje klopte volop! Ondanks dat ik nooit getwijfeld heb over het houden van mijn meisje, was dat het moment waarop ik nog meer als daarvoor wist dat ze bij me hoorde! Inmiddels is mn meisje 10,5 jaar en nooit spijt gehad van mijn (stellige) keuze. Een baby is zo iets bijzonders en zo klein als ze zijn, al zo een mensje.. natuurlijk zijn er situaties waarin ik abortus kan begrijpen maar in mijn leven nooit een optie geweest en zal het nooit een optie zijn...

7 jaar geleden

Wow, wat mooi! Nu kan ik helemaal niet meer begrijpen dat mensen het soms alleen zien als een klompje cellen.

7 jaar geleden

Heel interessant! Wie had dat ooit gedacht, dat in zo'n vroeg stadium.. het hartje al klopt! Wat is de natuurlijk toch prachtig!