{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby van 4 maanden en alweer grote wens voor 2e kleine

Ik heb een prachtige dochter van 4 maanden oud en wil graag op korte termijn een 2e kleintje. Merk dat hier toch een soort taboe op heerst.

Afbeelding blog 'Baby van 4 maanden en alweer grote wens voor 2e kleine'

4 maanden geleden ben ik moeder geworden van een gezonde en super blije dochter Isis. Mijn liefde voor haar is overweldigend en het mooiste gevoel op de wereld. Tijdens mijn zwangerschap had ik nog niet heel veel met mijn ongeboren baby, vooral omdat ik een lastige zwangerschap had. 

Maar enkele dagen na haar geboorte sloeg het overweldigende gevoel van liefde in. Sinds die dag kan ik geen moment zonder haar en leef ik nog steeds op een roze wolk. Mijn man en ik zijn enorm gezegend met Isis, ze is gezond en een super vrolijke en tevreden baby.

Ik heb PCOS, maar desondanks raakte ik spontaan zwanger. Nu hebben mijn man en ik sinds een maand heel sterk het gevoel dat we graag op de korte termijn een 2e kleintje willen verwelkomen. Een van de grootste redenen hiervoor zijn dat we willen dat onze kids echt met elkaar opgroeien, samen ontdekken, samen spelen etc. Ook heb ik een rugafwijking waardoor een zwangerschap extra zwaar is en naarmate ik ouder word, zal dit alsmaar lastiger zijn.

We hebben onze gedachte met een aantal mensen in onze directe omgeving gedeeld, maar ik merk dat er toch een soort taboe op heerst. Ze vinden het te snel, zeggen dat je niet genoeg tijd hebt gehad met je 1e kindje en je tijdens een zwangerschap weer heel erg op jezelf gefocust bent, wat de aandacht voor onze dochter zal doen afnemen. Ook geloven een hoop mensen dat je eerst 9 maanden moet ontzwangeren, dit zal beter zijn voor je lichaam. Hier zijn echter geen medische bewijzen voor.

Persoonlijk denk ik dat een 2e kindje ook nooit alleen is geweest, zij komen in de regel ook geen aandacht of liefde tekort, dus waarom zal onze dochter dat wel hebben? Daarnaast lijkt het me fantastisch dat Isis en onze eventuele 2e baby geen andere herinnering zullen hebben dan dat ze met elkaar zijn. Ook heb ik geen idee wat voor voordelen het lichamelijk zal hebben dat je eerst volledig ontzwangert, misschien weten jullie dit?

Wellicht hebben jullie ervaring met het hebben van 2 kinderen kort op elkaar? Ik hoor ze graag!

Liefs,

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je