{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby show me your moves!

JA! Dat was 'm! Ik voelde ons kindje voor het eerst! Of wacht....

Afbeelding blog 'Baby show me your moves!'

Een van de mooiste, meest bizarre, soms pijnlijke maar zeker leuke momenten vind ik toch het moment waarop je voor het eerst je baby kunt voelen. Sommigen omschrijven het als gefladder, gekriebel, bubbeltjes, een aaiend gevoel.....er zijn talloze manieren om dit te beschrijven en dit is voor een ieder weer anders.

Maar wanneer weet je nu zeker dat het geen je voelde je kindje is. Ik herinner mij nog goed dat ik in mijn eerste zwangerschap vol trots aan de verloskundige vertelde dat ik ons kindje had gevoeld. Ik zat op een soort roze wolk, en voelde constant de drang om mij te focussen op dit gevoel. Kom op, laat nog eens wat van je horen, of eigenlijk voelen. Met een grote (net niet kwijlende) glimlach kon ik mij uren vermaken met mijn handen op mijn buik.
Tot het moment dat de verloskundige zei; "Oh, leuk! Maar dit kunnen ook heel goed je darmen zijn, heb je last van darmgassen trouwens?" "Meestal zijn het je darmen hoor meid!"

POEF. Weg roze wolk. Dankjewel hé, subtieler kon zeker niet. Elke keer als ik dacht iets te voelen moest ik denken aan 'darmgassen'. Ik voelde iets, moet ik nu blij zijn of misschien wel rennen naar het dichtstbijzijnde toilet? Is mijn baby aan het dansen of zit er wat dwars? Zou ons kindje aan het draaien zijn of moet ik zo iets draaien? Het hele charmante van het gebeuren was verdwenen.

Tot ik rond week 20 ineens heel duidelijk een schop voelde. Aan de buitenkant! Direct kwam het 'roze wolk' gevoel terug. Wat een prachtig moment om dit samen met mijn vriend mee te maken. Naar mate de tijd verstreek werden de schopjes krachtiger. Ze kreeg heuse moves. Haar voeten waren soms duidelijk te voelen evenals haar handjes, billen en rug. Ze kon zich steeds krachtiger bewegen en zorgde daarmee ook af en toe voor behoorlijk pijnlijke momenten. Bizarre momenten. Wanneer de ene helft van mijn ronde buik plots helemaal plat werd en de andere helft twee keer zo groot, vond ik dat toch wel een gek idee.

Nu ik zwanger ben van mijn tweede kindje, starten we gewoon weer in de 'dans of darm' fase. Ik kan dit nooit meer anders zien. Tot ik haar krachtige moves aan de buitenkant voel, bezoek ik af en toe, voor de zekerheid maar gewoon iets vaker het toilet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je