{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijzondere video: baby in vruchtzak geboren

Must-see: in deze video is te zien hoe een baby wordt geboren die nog in de vruchtzak zit. Zo'n geboorte is al uniek maar dat het ook gefilmd is, is helemaal bijzonder.

Afbeelding blog 'Bijzondere video: baby in vruchtzak geboren'

Elke baby groeit in een vruchtzak. Deze vruchtzak knapt vanzelf als de baby wordt geboren. In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat een baby wordt geboren als hij nog volledig in de vruchtzak zit. De gepensioneerde gynaecoloog Bert Alberda geeft aan dat het meestal gaat om kinderen die te vroeg worden geboren. Soms laten de artsen de vruchtzak expres zitten om het kwetsbare kindje te beschermen.

Met de helm op geboren

Wat wel vaak voorkomt is dat een kindje wordt 'geboren met de helm op'. In dit geval zit nog een deel van de vruchtzak om de baby. Maar dat de vruchtzak nog helemaal intact is, gebeurt vrijwel nooit.

"Bienvenido"

Het unieke filmpje werd vorige week door de Venezolaanse Jasmine Perez op Facebook gezet. In de video is te zien dat de baby nog beweegt alsof hij nog in de baarmoeder is. Als het vruchtzakje open wordt geknipt, glijdt de baby uit het zakje en zegt de dokter 'bienvenido' wat welkom betekent in het Spaans.

Bron: RTLNieuws.nl

Bekijk ook: FOTOSERIE: HOE PAST EEN BABY IN JE BUIK

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je