{{ message.message }}
{{ button.text }}

Assisted Hatching of terugplaatsing na 5 dagen?

IVF in Gent, België! Nu de moeilijke keuze, Assisted Hatching OF terugplaatsing na 5 dagen? Wat te doen, wat te doen...

Afbeelding blog 'Assisted Hatching of terugplaatsing na 5 dagen? ' Achtergrond blur afbeelding

In mijn vorige blog vertelde ik dat we voor onze laatste vergoede IVF poging besloten hebben om naar België te gaan. Na alle goede verhalen hierover wilde we voor deze laatste poging het beste! En ik blijf zeggen laatste poging, want zeg nu zelf, zelf betalen is toch niet te doen!?

Mijn baarmoeder is onderzocht en ook mijn bloedwaardes zijn allemaal opnieuw bekeken. Helaas weer dezelfde uitslagen als in Nederland. Alles is goed, perfect zelfs. Ik heb nog zat eicellen en mijn baarmoeder ziet er prima uit. En dit is natuurlijk eigenlijk heel goed nieuws, maar ik had zo gehoopt dat ze iets konden vinden. Een reden waarom het niet lukt, iets kleins. Dan hadden we er tenminste misschien iets aan kunnen doen. 

Nu besloten om een nieuwe (lange) IVF behandeling te starten, wel met iets hogere dosering van de hormonen in de hoop dat ik meer goede eicellen heb als de vorige keren. Meer eicellen, meer kansen natuurlijk. Ik ben dus nu begonnen met de pil voor 3 weken en de 21ste mogen we terug voor de uitgangsecho en gaan we bespreken wanneer ik begin met prikken.  

Eén van de dingen die ze in België anders / extra doen is Assisted Hatching. Dit is het bewerken van de wand van de embryo (van 3 dagen) met een soort laser. Hierdoor ontstaat er als het ware een wondje op de wand en hierdoor hecht hij sneller. (Nestelt hij dus beter in). Hier zijn mooie resultaten mee geboekt en in Nederland dacht mijn arts ook dat dit iets zou zijn wat mij zou kunnen helpen. Ik heb namelijk wel altijd genoeg eicellen en ook genoeg bevruchte embryo's. Ik denk altijd zelf dat mijn enige probleem is dat ze niet in nestellen..... Of dit ook zo is dat weet ik natuurlijk niet! Alleen vertelde onze Belgische arts nu dat ze pas ook zijn begonnen om pas na 5 dagen embryo's terug te plaatsen. Dit omdat ze dan sterker zijn en er meer kans is dat ze 'overleven'. Het enige probleem is dat ze dan GEEN Assisted Hatching kunnen doen. Dit omdat de wand al dunner is en de laser dan de embryo kan beschadigen. Ik vind deze keuze dus echt ontzettend moeilijk, zeker omdat het de laatste poging is!

Heeft iemand hier misschien al ervaring mee? Kan iemand me advies geven? 

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je