{{ message.message }}
{{ button.text }}

angst voor weer een buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Signalen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, volg je moeder instinct Verdriet, miskraam, rouw

Afbeelding blog 'angst voor weer een buitenbaarmoederlijke zwangerschap '

Juni 2016, ik wordt 26 jaar, en ik trouw na 8 jaar samenzijn met mijn grote liefde! Stiekem proberen we al een poosje voor een 2e kindje te gaan, maar ik wil wel ook nog heel graag in mijn droomjurk passen.. Beetje een dubio want ik heb al ruim een jaar kriebels!!!

De dag voordat we gaan trouwen zegt onze zoon ineens " mama baby in de buik, ja!" Heel stellend geen vraag! Huh? Misschien omdat een lief vriendinnetje van mij net verteld heeft dat ze een tweede kindje krijgt? Bijzonder is het wel!

Onze trouwdag is nog mooier, beter en toffer dan we hadden gehoopt, mooi weer, leuke boottocht, prachtige intieme ceremonie, gezellig borrel, lekker eten en een knalfeest!

Vlak daarna gaan we met onze zoontje (ik noem hem liefkozend Noen, zo heet hij niet echt) lekker op vakantie naar de zon.  Ik blijk de ovulatietesten die ik had besteld te hebben verwisseld met een zwangerschapstest die er precies hetzelfde uitzag..  Ik ben vorige week maar 2 dagen "ongesteld" geweest, wel erg kort.. Dus gewoon maar een testje doen onder het mom van " ach waarom ook niet!"  Manlief ziet hem in de badkamer liggen... (Ik had nog niet gekeken) en vraagt "wanneer is zo'n teste positief?" Nou bij 2 streepjes..  En toen wist ik het al!!

Huilen van blijdschap!! We krijgen er een kindje bij! Suf genoeg was kleine noen erbij en hebben we meteen onze blijdschap met hem gedeeld en verteld dat er een baby'tje in de buik groeit! Achteraf niet handig,.. Duurt nog veel te lang voor zo'n kleine knul.. 

In mijn achterhoofd knaagt er wel iets... Logisch want ik moet natuurlijk op mijn hoede zijn.. Ik ben 6 jaar eerder, midden in mijn studie ook (onverwachts) zwanger geraakt van mijn man, maar dat resulteerde in een hele nare buitenbaarmoederlijke zwangerschap...met een flinke operatie en het verlies van mijn rechter Eileider.. 

Dat kan nu weer gebeuren..

Direct na de vakantie sta ik op de stoep bij de gyneacocoloog. Die namen de telefoon niet op, dus ik er meteen heengegaan. Ik leg uit dat ik graag den echo wil, waarschijnlijk bijna 6 weken zwanger ben en eerder een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heb gehad wat mis is gegaan dus nu snel op controle moet. De assistente kijkt op de kalender, vraagt de datum van mijn laatste menstruatie en beoordeelt binnen een tel dat ik dan volgende week pas terug hoef te komen. Ik benadruk dat ik al 3 nachten slecht slaap, me zorgen maar en krampen heb maar daar wordt geen gehoor aan gegeven.

Ik mag een week later terug komen!!!  Pffff die week duurt eeuwen!! Zou het goed zitten ja of nee?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je