Snap
  • Zwanger

Als zwanger worden lang duurt

Als zwanger worden lang duurt

Zelf ben ik 21 en heb ik een te traag werkende schildklier.

Dit is mijn verhaal:

Ongeveer 3 jaar geleden zijn ze erachter gekomen dat ik een te traagwerkende schildklier had. Hiervoor heb ik medicatie gekregen.

Ongeveer 1,5 jaar geleden besloten mijn partner en ik dat we graag kinderen willen. ( mijn partner is 6 jaar ouder dan ik) Maar na 8 maanden proberen, was ik nog steeds niet zwanger. Mensen om mij heen werden zwanger na een maand en zeiden dat ik het los moet laten. Maar dat is makkelijker gezegd als gedaan. Ook veel negatieve reacties kreeg ik, vooral je bent nog zo jong en waarom moet het nu direct. Maar wat is er nou mis als ik dat gewoon wil.

Uiteindelijk begonnen met ovulatie testen en nooit een ovulatie gevonden. Na een jaar meerdere malen naar de dokter toe en die stuurde me weer terug want ik was nog zo jong.

2 maanden daarna gingen we verhuizen. Dus nog maar eens een gokje proberen bij een andere huisarts. En eindelijk iemand die mij begreep. Bloedonderzoek gehad. Bleek het dat mijn schildklier al een jaar niet goed was ingesteld. Nu heb ik gelukkig de juiste medicijnen. 3 juli kon ik terug komen en worden er eindelijk verdere onderzoeken gedaan. Hoe blij dat ik daarmee ben. Maar ook spannend dat ik het vind

Deze maand besloot ik weer eens ovulatie testen te gebruiken. Ik verwachte niet dat ik hem zou vinden. En opeens stond daar een smiley. Zo blij dat ik was. Nu is het afwachten. Of 30 juni wordt ik ongesteld. Of we gaan 3 juli naar de dokter. De eerste stap is eindelijk gezet.

Maar wat duurt dat wachten toch lang

Bedankt voor je reactie en wat fijn dat het toch gelukt is! Het is zo fijn om succes verhalen te lezen bij anderen.

4 jaar geleden

Wat hoop ik voor jullie dat het lukt! Zelf ben ik 15 april na 9 jaar eindelijk moeder geworden. Wat herken ik mij in jou verhaal. Zelf was ik 20 net klaar met school n mijn grote liefde ontmoet (10 jaar ouder). Waar andere van mijn leeftijd nog meer gingen studeren carrière wouden maken of lange reizen in aan het plannen waren wist ik zeker ik wilde moeder worden. Dus stopte ik met de pil. Na een jaar proberen nog steeds niks. Ook mijn menstruatie ging steeds slechter en bleef naar 1,5 jaar zelfs helemaal weg. Na half jaar in het ziekenhuis te hebben gelopen kwamen ze erachter dat ik pcos had en ook mijn schildklier werkte te traag. Inmiddels weer een jaar verder medicijnen goed ingesteld vol goede moet weer proberen. En kon het toen ook niet geloven toen ik na 3 maan een positieve test had. Maar helaas bleek het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te zijn en maar goed dat we dicht bij het ziekenhuis waren toen het mis ging anders had ik niet meer geleeft. Spoed operatie gehad en dat ook nog op vaderdag n eileider minder na weer een jaar verder in het ziekenhuis gekomen en verschillende hormoon behandelingen gehad. Maar na zoveel jaar behandelingen en teleurstelling wat een hele aanslag op je lichaam is vond ik het wel goed geweest en had ik me er al bij neergelegd ik zou nooit moeder worden. Gelukkig heeft de arts me weten over te halen om dan toch ivf te doen als laatste kans. En gelukkig maar de eerste behandeling was meteen geslaagd en we hebben nu een prachtige zoon. Ook ik heb veel negatieve reacties gehad maar denk er aan het is jou leven en lichaam jou droom jij beslist niemand anders. Heel veel geluk jullie.?

Ik denk dat je mis bent met plaatsen?

4 jaar geleden

Ik waag graag een kans voor mijn oudste zoon, die wordt in november 9 jaar, en is gek op lego! ???