{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als je mij zwanger krijgt! Dan ben je een echte vent!

We waren net een paar maanden aan het afspreken en we hadden het nog nooit over kinderen gehad. Wat als hij dit niet wilde?

Afbeelding blog 'Als je mij zwanger krijgt! Dan ben je een echte vent!' Achtergrond blur afbeelding

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was ga ik nooit meer vergeten. Maar het moment dat ik mijn man, toen mijn vriend, nou ja vriend. We waren net aan "het daten". Dat moment dat ik het hem vertelde, dat ga ik echt nooit meer vergeten. 

We waren net een paar maanden aan het afspreken, populistisch heet het daten. Ik kwam regelmatig bij hem thuis, we hadden het erg gezellig. En omdat ik jaren eerder mezelf op vruchtbaarheid had laten onderzoeken en mij toen verteld was dat ik niet op een natuurlijke manier zwanger kon worden, was ik wat laconiek toen mijn man en ik elkaar leerde kennen. Ik heb zelfs nog met een grote mond geroepen, "als je mij zwanger krijgt, dan ben je een echte vent!". Dat hebben we geweten. 

Al een paar weken was ik niet lekker, voelde mij niet zo goed. Baalde er een beetje van, want de Nijmeegse Vierdaagse stond ook voor de deur. Die wilde ik wel weer uitlopen. Mijn borsten deden ineens pijn. Mijn man had al gegrapt, "dat het hem misschien dan toch gelukt was, mij zwanger maken." Die grap hebben we weg gelachen. 

Omdat ik al lang last van mijn buik had en ook problemen met mijn bloedwaarde, had ik bedacht om toch de dokter maar te bellen. Maar niet voor ik een zwangerschapstest ging doen. Om even zeker te weten dat ik niet zwanger was. En waarom ik dat deed? Geen idee! Toch die grappige opmerkingen die in mijn hoofd rond zongen. Zou het dan toch?

De predictor die gaf al gelijk aan dat ik zwanger was maar ik legde hem voor de zekerheid weg. Na de spannende 5 minuten weer kijken. De gebruiksaanwijzing erbij, en weer kijken. ZWANGER! IK! JA... IK ben ZWANGER! 

Het eerste wat ik heb gedaan is een rondje gedanst in de kamer met de kat op de arm. In de auto gesprongen naar mijn man toe. Even dacht ik nog, we hebben het nooit over kinderen gehad! "Ach, ik wil dat kindje!" De rest boeide mijn niet meer. Ondanks dat het mijn hele leven zou veranderen, er was geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om het weg te laten halen. Dit is wat ik wilde, dit is wat ik jaren geleden heb moeten loslaten, nu was het mijn kans. Mijn kans om een kindje te krijgen, niet samen? Dan maar alleen. Gelukkig heeft het nooit zo ver hoeven komen. 

Mijn man zo blij, binnen een uur had hij het al over een tweede kindje. Want als hij als man er eentje kan maken, dan kan een tweede ook. Het is en blijft een man..... Gelijk productief en effectief denken. 

De Nijmeegse Vierdaagse heb ik met mijn zoontje, van nu anderhalf, in mijn buik gelopen. Samen de finish overgegaan, letterlijk want mijn man mocht van de beveiliging de laatste 200 meter mee lopen. Met zijn drieën zijn we de finish van de Nijmeegse overgelopen maar samen gestart aan een prachtige toekomst als gezin. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je