{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als je 15 bent en...

Afbeelding blog 'Als je 15 bent en...'

Al sinds klein meisje is mijn aller grootste droom om zelf een moeder te zijn. Ik was ook altijd bezig met het verzorgen van anderen en bemoederen van mijn broertje. Het zorgzame zat er al vroeg in, maar hoe serieus denk je na over echt een moeder worden op zo’n jonge leeftijd. Niet natuurlijk alles ie gebaseerd op dromen en wat ik om mij heen zag. 

Toen ik 15 jaar was belande ik vanwege een probleem met bloedingen bij de gynaecoloog voor verder onderzoek. Ik voelde mij dood ongelukkig. Want welk puberend meisje van 15 wilt nu een inwendig onderzoek. En dan ook nog is bij een mannelijke gynaecoloog. Tijdens dit onderzoek bleek ik veel follikels (vochtblaasjes) in mijn eierstok te hebben. Naar mate hij verder keek hoe duidelijker het voor hem werd dat hij iets tegen kwam waar hij niet naar opzoek was. Ik vroeg wat dit betekende en het enigste wat hij toen zei; als je zwanger wilt worden kan dat ietsjes moeilijker gaan.

Ik kreeg een handgeschreven afgescheurd briefje met daarop; pcos. Met de mededeling; zoek dat maar is op. Daar sta je dan.. als 15 jarige met je ‘ ik wil ooit moeder worden droom’... Ik snapte er vrij weinig van om eerlijk te zijn.

Thuis heb ik hier naar gezocht op internet, maar ook weer snel links laten liggen ik was tenslotte 15 en uiteraard niet echt bezig met kinderen op dat moment. Tot wij in 2017 samen gingen wonen en wij serieuzer over kinderen gingen praten. Wij wisten allebei; als het ons gegund is willen wij graag jong ouders worden. Maar toen kwam ineens na 4/5 jaar het verhaal PCOS weer om de hoek kijken....


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je