Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • #pcos
  • 15jaar

Als je 15 bent en...

Al sinds klein meisje is mijn aller grootste droom om zelf een moeder te zijn. Ik was ook altijd bezig met het verzorgen van anderen en bemoederen van mijn broertje. Het zorgzame zat er al vroeg in, maar hoe serieus denk je na over echt een moeder worden op zo’n jonge leeftijd. Niet natuurlijk alles ie gebaseerd op dromen en wat ik om mij heen zag. 

Toen ik 15 jaar was belande ik vanwege een probleem met bloedingen bij de gynaecoloog voor verder onderzoek. Ik voelde mij dood ongelukkig. Want welk puberend meisje van 15 wilt nu een inwendig onderzoek. En dan ook nog is bij een mannelijke gynaecoloog. Tijdens dit onderzoek bleek ik veel follikels (vochtblaasjes) in mijn eierstok te hebben. Naar mate hij verder keek hoe duidelijker het voor hem werd dat hij iets tegen kwam waar hij niet naar opzoek was. Ik vroeg wat dit betekende en het enigste wat hij toen zei; als je zwanger wilt worden kan dat ietsjes moeilijker gaan.

Ik kreeg een handgeschreven afgescheurd briefje met daarop; pcos. Met de mededeling; zoek dat maar is op. Daar sta je dan.. als 15 jarige met je ‘ ik wil ooit moeder worden droom’... Ik snapte er vrij weinig van om eerlijk te zijn.

Thuis heb ik hier naar gezocht op internet, maar ook weer snel links laten liggen ik was tenslotte 15 en uiteraard niet echt bezig met kinderen op dat moment. Tot wij in 2017 samen gingen wonen en wij serieuzer over kinderen gingen praten. Wij wisten allebei; als het ons gegund is willen wij graag jong ouders worden. Maar toen kwam ineens na 4/5 jaar het verhaal PCOS weer om de hoek kijken....

4 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap ! Wij zijn morgen alweer 37 weken.

4 jaar geleden

Ik had hele heftige bloedingen die soms maanden doorgingen. En dan kreeg ik het jaar in jaar uit te horen. Maar gelukkig zijn we nu 12 weken zwanger.

4 jaar geleden

Ja klopt inderdaad! Per toeval, want eigenlijk ging ik om te kijken waar die bloedingen vandaan kwamen.( bleek een zeer gevoelige baarmoedermond te zijn, die ze daarna hebben bevroren) Maar daar door kreeg ik dus wel al op mijn 15e die diagnose, waarvan ik dus de laatste jaren pas hinder van ondervond. Jeetje wat vervelend dat ze dan zeggen dat het tussen je oren zit! Frustrerend lijkt me dat dat je niet serieus genomen wordt. En dat het wel bijtrekt...

4 jaar geleden

Dan heb jij al vroeg een diagnose gekregen. Ik moet het doen met het zit tussen je oren en het trekt zich wel bij als je ouder bent. 4 jaar geleden kreeg ik dan eindelijk ook te horen dat ik PCOS heb.