{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als het zover is.....

In gedachten zie je jezelf al springen van blijdschap bij het vertellen van het geweldige nieuws. Nu nog even wachten tot het zover is...

Afbeelding blog 'Als het zover is.....'

Heerlijk, je droomt er helemaal bij weg. Benen omhoog op de bank, wijntje erbij, blokje kaas, toastje brie (want hé, nu mag het nog). Je verzint de mooiste en gekste namen voor een kleine puk die nog niet eens in wording is. Je hebt de babykamer al opnieuw ingericht, zwijmelt weg bij net-bevallen-zie-mij-stralen(not!)-foto's en je bent je zwangerschapskwaaltjes van de eerste keer vergeten. Juist. Die fase dus. Je begint al te stralen bij het idee dat je het aan iedereen kunt gaan vertellen. O ja, natuurlijk wel even een bijzondere manier bedenken. Want zo plompverloren een test laten zien, of middenin een gesprek 'ik ben zwanger' zeggen, dat was achteraf eigenlijk helemaal niet zo origineel.

Filmpjes op YouTube laten de meest uiteenlopende ideeën zien. Maar om nou huilend van ongeloof op de grond gaan liggen trappelen, daar zijn wij net even iets te nuchter voor. Nee, ik heb een grandioos idee. Ook niet helemaal nieuw, maar in onze familie nog nooit eerder vertoond. Ik koop al vast de mix voor een marsepeintaart, koop blauwe en rode kleurstof en zal dit keer met een echt bijzondere taart op de proppen komen. Ik ben tenslotte zelf een echte zoetekauw en kan wel een halve marsepeintaart op, als het zou moeten. Heerlijk, al die ongezonde suikers, af en toe. Thuisgekomen stal ik mijn aankopen op het aanrecht uit en lees alvast de beschrijving, tot ik tot de conclusie kom dat ik wel erg voorbarig ben. Ik ben nog niet eens zwanger! Nou ja, we hopen er natuurlijk wel op, maar ik kan de bakspullen voorlopig nog wel even in de kelder stallen.

Tot het moment daar is... De test. Ik voel de hele dag al zenuwen. Zal ik 'm al doen? Nee, even wachten tot Willem thuis is. Of toch al doen? En dan bij thuiskomst de test onder z'n neus duwen? (Eerst schoonmaken en de dop erop natúúrlijk.) Nee, toch maar even wachten nog. Zo gaat dat de hele dag, tot manlief thuis is. 'Nou schiet maar op dan, want ik wil eten.' 'O ja, nee tuurlijk schat. Ik ga je binnen 2 minuten vertellen of we nog een kindje krijgen en jij wilt eten. Logisch.' 'Je hoeft die test niet eens te doen, je reageert al zwanger,' grijnst hij. 'Maar ik ben wel echt benieuwd. Ga 'm maar doen.'

Even later staren we allebei naar het lichtste vakje dat we ooit hebben gezien. 'Nee, dit is geen streepje hoor,' zucht ik. 'Balen, daar gaat m'n verrassingstaart.' Ik leg de test terug op het aanrecht en loop naar de kamer. Ik probeer maar om niet te teleurgesteld te zijn. Maar toch zit het me niet helemaal lekker en even later pak ik de test toch maar weer eens op. 'Hééé joh, kijk nou!' Er is een heel licht streepje te zien, dat hoe langer hoe donkerder wordt. 'Yes! Toch nog taart! :-) Het liefst wil ik meteen beginnen met bakken, maar o ja, we moesten gaan eten...

Een aantal weken later, als de 'gevarenzone' voorbij is, en ik al een aardig buikje verborgen moet houden, sta ik weer met de bakmix in mijn handen. Ik moet moeite doen om mijn ogen op de taart te richten. Telkens als ik naar die vieze zoete taart op dat plaatje kijk, voel ik een golf van misselijkheid opkomen. Maar ik wilde toch creatief zijn? Ik wilde toch een keer wat anders dan een test laten zien? Ik hield toch zo van marsepeintaart? Nog net op tijd bereik ik de wc. Nog één keer marsepeintaart zien of horen, en je weet waar je mij kunt vinden. Ondertussen baal ik als een stekker. Heb je zulke leuke ideeën, ben je te beroerd om er ook maar één van uit te voeren. Ik denk even terug aan het bankhang moment met mijn wijntje. Fantaserend over hoe het zijn zou. Nu weet ik het. En ondanks de mislukte verrassingstaart-poging: Ik vind het LEUK!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je