{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als een zwangerschap lang op zich laat wachten

Jaren hebben we moeten wachten om zwanger te worden van ons 1e kindje

Afbeelding blog 'Als een zwangerschap lang op zich laat wachten'

Begin 2005 hebben we de keuze gemaakt om een gezin te stichten. We waren er klaar voor, niet wetende dat het een lange reis zou gaan worden. We lieten de pil staan en ik kocht foliumzuur, verder waren we er nog niet zo mee bezig. We zouden wel zien waar het schip strand.

Maand na maand bleef mijn menstruatie komen, heel netjes een cyclus van 28 dagen dus het lag niet aan het onregelmatigheid. Na een jaar begin je al aardig teleurgesteld te raken, maar kop op er waren stellen waarbij het vele langer duurde. We voelden ons nog niet genoodzaakt om de stap naar een huisarts te zetten.

Er gingen me zoveel mensen voorbij en elke keer reageerde je blij. Je kocht cadeautjes bij een eerste echo en was enthousiast bij het horen van alle verhalen, hield de kindjes met alle liefde vast. Maar toch stak het enorm. Waarom bleef ik me maar afvragen.

Op gegeven moment werd het ons te veel en beheerste het zo onze levens, waaronder die van mij het meeste. Dat onze relatie op instorten stond. Gelukkig kon ik mij destijds terugtrekken en een tijdje bij mijn zus in huis wonen om alles op een rijtje te gaan zetten. Na een paar weken ging ik terug, het had onze relatie goed gedaan. We besloten weer te beginnen, waar we gebleven waren en we zouden wel zien waar het schip strand.

Om je heen hoorde je allerlei goed bedoelde adviezen hoe je het zwanger worden zou kunnen bevorderen. En het er niet mee bezig zijn hoorde je het meeste en dan vooral van mensen waarbij zwanger worden snel lukte. Of dan hoorde je tijdens een familie samenzijn “dat je blij moest zijn nog geen kinderen te hebben, want je had alle vrijheid nog”

Gelukkig had ik ook hele lieve mensen om me heen die me er doorheen gesleept hebben, waaronder mijn partner uiteraard. Alleen hij was er veel nuchterder onder dan mij, hij kon het makkelijker naast zich neerleggen. Gelukkig kon ik ook goed met mijn tante praten waarbij zwanger worden ook niet lukte dus die wist precies hoe ik me voelde, ook stonden mijn moeder, zus en beste vriendin er voor me als ik ze nodig had.

14 februari 2009 was mijn eerste menstruatie dagen in deze cyclus zou ik zwanger raken! Al wist ik dat toen nog niet natuurlijk hihi 14 maart zou ik mijn menstruatie moeten krijgen, maar hij bleef uit. Wat was dat spannend! Eind van de middag kon ik me niet meer inhouden en kocht ik een test, met trillende handjes heb ik toen de test gedaan en hij was positief! Wat er toen door me heenging was zo apart en onbeschrijfbaar. Ik rende gelijk naar Ed die onder de douche stond en die kon zijn ogen niet geloven, we waren zo blij!

Nou van het op een leuke manier vertellen aan de familie dachten we toen niet, want we wisten niet hoe snel we het aan onze families moesten vertellen van blijdschap! En diezelfde dag wisten mijn ouders, zus, schoonmoeder, schoonzussen en beste vriendin het, daarna hebben we netjes tot 12 weken gewacht om het van de daken te schreeuwen.

Na ons eerste kindje ben ik weer aan de pil gegaan en na 3 maanden had ik er zo’n dubbel gevoel bij, ik moest iets gaan slikken wat een zwangerschap zou tegenhouden terwijl we net jaren hebben moeten wachten om zwanger te raken. Dus we besloten om te stoppen en te kijken wanneer en of we een tweede zwangerschap zouden krijgen. En 2 dagen na de 1everjaardag van Amy hadden we een positieve zwangerschapstest in handen. Ons verassingskindje hihi

Ik heb gelukkig nooit de medische molen ervaren en heb het geluk 2 gezonde kindjes te mogen hebben. Ik besef me maar al te goed dat het bij sommigen niet zo gaat en een zwaar ziekenhuis traject te wachten staat en zelfs waarbij mensen met lege handen blijven staan. Ik wil jullie allemaal een dikke knuffel geven

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je