{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als dromen niet altijd uitkomen

Mijn verhaal over hoe ik vanaf december tot nu 2 miskramen gehad heb en hoe ik dat ervaren heb...

Afbeelding blog 'Als dromen niet altijd uitkomen '

4 december 2015 ben ik gestopt met de pil. Geen verwachtingen maar stiekem wel de hoop snel zwanger te worden . Richting eind december ging ik me steeds slechter voelen misselijk maar vooral pijn in m'n onderbuik..

Testen gedaan maar allemaal negatief terwijl ik me echt zwanger voelde. Volgens de dokter kwam t door m'n cyclus die was in de war eind januari kreeg ik steeds meer pijn en verloor wat in de wc daarna was alle pijn weg. Verdrietig begreep ik dat dit een miskraam was. Maar goed positief blijven en het komt vast goed. Een aantal maanden later was ik 6 dagen overtijd. Zou het nu dan echt zijn..

Smorgens om 6 uur deed ik een test en ja hoor harstikke positief. Mijn mannetje en ik waren super blij we werden papa en mama. Ik zou ongeveer 5 weken zijn. Ik maakte een afspraak bij de verloskundige voor een echo waar we 2 weken later terecht konden. Super zenuwachtig zaten we daar.. eindelijk mochten we naar binnen.. ga maar even liggen dan kijken we even hoe ver u bent.

De verloskundige kijkt op t schermpje en vertelt me wat ze ziet. U bent idd zwanger maar de echo is onduidelijk misschien is het nog te vroeg maar had eigenlijk al een hartje moeten zien. 

Ik probeer mn tranen in te houden en maak een afspraak voor een week later, verdrietig ga ik weg. Gelukkig is mijn vriend erg positief en probeerd me op te vrolijken dat ons kleintje gewoon nog verstopt zit en ik probeer daar ook positief over te blijven. 

De week duurt lang maar dan mogen we eindelijk terug naar de verloskundige. Ik ga liggen voor de echo en kijk naar t scherm..de verloskundige hoef al niks te zeggen en ik begin te huilen. Er is geen kloppend hartje.. mijn vriend begint ook te huilen we zijn alle 2 ontzettend verdrietig en het doet pijn.

Ik krijg de keus om de miskraam op te wekken met cyotec of een curettage. Ik kies voor de tabletten.alles ging snel ik verloor veel bloed en het vruchtzakje. Een week later weer een echo. Helaas zat er nog wat in dus kreeg opnieuw tabletten mee. Deze deden niets en moest afgelopen augustus alsnog een curettage onder gaan. Ik kreeg een spuit omdat ik een resusnegatief bloedgroep heb.nu zijn we ondertussen in november en hopelijk lukt het ons snel om weer zwanger te worden. Maar de angst voor een nieuwe miskraam blijft....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je