Snap
  • Zwanger
  • afwijking
  • Guo
  • 20wekenecho
  • Slechtnieuws
  • hartekind

Als de 20 weken echo een GUO is èn je slecht nieuws krijgt...

Rollercoaster Part I

Het is 14 december 2020 - Vandaag werden we verwacht in Utrecht, niet voor een normaal ‘seo’ maar voor een ‘guo’. Dit omdat 2/7/2019 ons zoontje werd geboren met een hartafwijking die nog niet was ontdekt voor zijn geboorte. Als geluk bij een ongeluk kwamen we er achter en kon er op tijd worden ingegrepen - met een openhartoperatie - 

We hadden volgens de artsen toen ‘pech’, het was een foutje in de aanleg en niet erfelijk bepaald. Bij een volgende zwangerschap moesten we dus wel een GUO ondergaan, Just to Be sure. Ook al is de kans klein...

Dus gingen we vandaag ook vrij ontspannen - met gezonde spanning richting Utrecht.

Helaas konden ze geen goede beelden maken van het hart, de baby lag met zijn kin op z’n borst. Dus eventjes wandelen wat eten en drinken en na een half uurtje terug. Nog altijd even ontspannen stapten we de ruimte in, om daar evenlater te horen dat onze wereld wéér op z’n kop staat.

Ons kindje - een jongetje verwacht rond 11/5/2021 - heeft een hartafwijking. We stappen weer in de medische rollercoaster. Morgen vervolgonderzoek door een gynaecoloog èn een kindercardioloog.

14-12-2020, niet alleen de dag van de lockdown in Nederland maar ook een slechte uitslag van de GUO. Morgen weten we weer meer, de belangrijkste vraag: mag ons kindje in mei geboren worden en is hij dan levensvatbaar?

We gaan een nacht vol onzekerheid in, niet wetende wat ons morgen te wachten staat.

3 jaar geleden

Jeetje, ik ben echt super handig hiermee.... Sorry voor mijn late reactie! Ik had de vorige ook verwijdert omdat ik zag dat je nog een blog had geplaatst 😅 . Bedankt voor je reactie. Liefs

3 jaar geleden

Hi Alies, ik lees op je profiel dat jullie kindje een afwijking heeft en dat er nog vervolgonderzoek plaats gaat vinden - wat een spannende tijd zullen jullie nu hebben. Ik hoop oprecht dat je ondanks alles toch een beetje kunt genieten van je zwangerschap én dat je ook goed voorbereid wordt op wat gaat komen. Wij hadden dat 'geluk' niet en werden overvallen 2 dagen na de geboorte van ons zoontje met zijn hartafwijking. Aan de ene kant fijn dat ik een onbezorgde zwangerschap had, aan de andere kant ook weer een hele rollercoaster waar we toen in belandden waar we niet op voorbereid waren. Als je vragen hebt - stuur me gerust een berichtje! Liefs!!

3 jaar geleden

Wat heftig! Hier hetzelfde meegemaakt, ook een 20 weken echo GUO en ook een hartafwijking. Wij hebben gelukkig in het UMCG te horen gekregen dat het kindje levensvatbaar is, ik hoop en duim heel hard dat jullie ditzelfde nieuws te horen krijgen. Heel veel sterkte!