{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als de 20 weken echo een GUO is èn je slecht nieuws krijgt...

Rollercoaster Part I

Afbeelding blog 'Als de 20 weken echo een GUO is èn je slecht nieuws krijgt...'

Het is 14 december 2020 - Vandaag werden we verwacht in Utrecht, niet voor een normaal ‘seo’ maar voor een ‘guo’. Dit omdat 2/7/2019 ons zoontje werd geboren met een hartafwijking die nog niet was ontdekt voor zijn geboorte. Als geluk bij een ongeluk kwamen we er achter en kon er op tijd worden ingegrepen - met een openhartoperatie - 

We hadden volgens de artsen toen ‘pech’, het was een foutje in de aanleg en niet erfelijk bepaald. Bij een volgende zwangerschap moesten we dus wel een GUO ondergaan, Just to Be sure. Ook al is de kans klein...

Dus gingen we vandaag ook vrij ontspannen - met gezonde spanning richting Utrecht.

Helaas konden ze geen goede beelden maken van het hart, de baby lag met zijn kin op z’n borst. Dus eventjes wandelen wat eten en drinken en na een half uurtje terug. Nog altijd even ontspannen stapten we de ruimte in, om daar evenlater te horen dat onze wereld wéér op z’n kop staat.

Ons kindje - een jongetje verwacht rond 11/5/2021 - heeft een hartafwijking. We stappen weer in de medische rollercoaster. Morgen vervolgonderzoek door een gynaecoloog èn een kindercardioloog.

14-12-2020, niet alleen de dag van de lockdown in Nederland maar ook een slechte uitslag van de GUO. Morgen weten we weer meer, de belangrijkste vraag: mag ons kindje in mei geboren worden en is hij dan levensvatbaar?

We gaan een nacht vol onzekerheid in, niet wetende wat ons morgen te wachten staat.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je