Snap
  • Zwanger

Alles behalve een opgeruimde bovenverdieping.

Leven tussen de spullen van een ander. Het went. Soms zie ik het niet meer. Maar nu wel.

Een korte introductie. Ik woon samen met mijn vriend. In de woning waar eerst mijn schoonouders hebben gewoond. Ze zijn eruit gegaan, maar hebben alles laten staan. Allebei hebben ze moeite om afstand te nemen van spullen en daarnaast heeft mijn schoonmoeder een koopziekte. Oftewel toen ik bij mijn vriend in trok stond het boven bomvol. Ik ben al ik weet niet hoe vaak bezig geweest met opruimen etc. 

Het huis is nog steeds van mijn schoonouders dus alles zo maar weggooien is er niet bij en daar ben ik het typ niet voor. Ben nog al zuinig aangelegd en mijn vriend en ik hebben al voor honderden euro's op marktplaats verkocht. Maar goed nu dus mijn 'probleem'. De bedoeling was tijdens mijn zwangerschap zoveel op te ruimen dat de gang boven in ieder geval leeg zou zijn. Dit is me niet gelukt. Het staat nog steeds vol.. Ik ben al weken bezig geweest om 1 kamer leeg te halen en op te knappen voor mijn dochter. Ik zie er heel erg tegen op dat er straks een kraamhulp komt en ziet wat voor een zooi het is.. Ik vroeg me af of er ook iemand is die zich in mijn verhaal herkend. 

Ik vraag niet om tips die klinken als huur een container en gooi alles weg. Dat is me al vaak zat verteld en dat gaat m niet worden. Ook kun je je afvragen waarom mijn schoonouders het niet zelf opruimen. Ze zijn beiden aardig op leeftijd en hun gezondheid is de afgelopen jaren niet bepaald uitmuntend geweest.

Anyway ik schaam me dood. Niet voor mijn familie. Die weten wel hoe de vork in de steel zit, maar wel voor de persoon die hier straks in huis komt. Die ik niet ken. Die je op een extreem zwak moment leert kennen. Pff... 

7 jaar geleden

Inmiddels bevallen! De kraamhulp is er nu 5 dagen en ze is nergens over begonnen of iets in die richting. Al mijn twijfels blijken achteraf nergens voor nodig geweest inderdaad :) Nu eerst 'genieten' zoals iedereen dat zo mooi zegt. Opruimen komt later wel weer.

7 jaar geleden

heyhey. Kraamhulpen zijn echt heel veel gewend. daar zou ik me absoluut geen zorgen om maken. Die maken we ergere dingen mee dan een huis vol spullen. Wat belangrijker is, is je eigen gemoedsrust en leefruimte. Heel goed en netjes van je om niet alles zomaar in een container te gooien en weg te doen. Ik vind de suggestie van een oplslagbox wel een goede. Dan heb je ruimte voor jezelf en de baby en kan je rustig met je man en schoonouders alles bekijken, wat waarde heeft ofwel verkopen of een goede plek te geven en wat echt geen waarde (financiele of emotioneel) meer heeft weg doen. Succes!

7 jaar geleden

oei oei ik snap jou ergens wel. Inderdaad zou ik het ook proberen uit te leggen aan de kraamhulp maar toch.. Misschien een idee om hulp in te schakelen? Volgens mij moeten er speciale teams zijn die mensen met koopziekte helpen. Die kunnen dan misschien samen met jullie en je schoonouders kijken voor een goede snelle oplossing. Want hier zit jij hier al zo lang mee bezig bent wanneer lukt het dan wel? Want echt veilig klinkt dit niet als je kleintje straks gaat kruipen. Misschien is er een sociaal team in je gemeente die je de goede kant op kan wijzen? Weet dat hun heel veel kunnen doen op gebied van wonen en sociale hulp. Lijkt me in jullie situatie dus ook toch? Sterkte!

7 jaar geleden

Niet stressen over de mening van andere! En als het je echt dwars zit straks met de kraamhulp, leg je het toch even kort uit, voor je eigen gemoets rust :). Ik heb geen opruim tip, want ik ben zelf dus wel opruim en weggooi gek. Wel zal ik je adviseren om een goed gesprek te voeren met je schoonouders! Wat hun plan is? Komen ze ooit terug? Gaan ze de spullen zelf ooit opruimen? Willen ze het samen met jou uitzoeken en opruimen? Dat soord dingen! Dan kan je mischien verder doorgaan met op marktplaats, ik ben ook altijd erg van doneren! Maak je mensen zoooo blij mee! Ik wens je heel veel succes! Ook met je zwangerschap nog even! Dikke kus.