{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alleen nog maar perfecte baby's in de toekomst

De tweede kamer wil nu dat de NIPT test (Niet-Invasieve Prenatale Test) toegankelijk wordt voor alle zwangere vrouwen. Met de NIPT test kan onder andere het syndroom van down worden uitgesloten.

Afbeelding blog 'Alleen nog maar perfecte baby's in de toekomst'

Door deze test kunnen zwangere vrouwen in hun buik al te zien krijgen of het babytje wat mankeert. Dit kan bij grotere en zelfs wat kleinere afwijkingen gezien worden. Nu zijn ze vooral bezig met het onderzoeken van het Down Syndroom maar ze verwachten in de toekomst ook afwijkingen zoals spierziekte Duchenne, bloedziektes en taaislijmziektes te kunnen ontdekken.

In Engeland is sinds kort de 3 ouderen baby toegestaan. Dit is een IVF behandeling waarbij het zieke DNA in de eicel van de moeder wordt vervangen door het gezonde DNA van een andere vrouw. Dit moet de oplossing worden voor erfelijke oogproblemen, doofheid en hartaandoeningen. De baby wordt op deze manier geen ander mens, maar krijgt een kans om zonder ziektes op te groeien.

Heb je moeite met IVF behandelingen, dan is dat niet meer nodig want inmiddels is dit volkomen geaccepteerd. Wat nu eng en ongewenst wordt gevonden, kan binnenkort hartstikke normaal zijn. Dit lijkt een prima oplossing en wanneer dit helemaal in gang is kan niemand zich ooit nog voorstellen dat de tweede kamer hier ooit over gediscussieerd heeft.

Bron: RTL nieuws

Bekijk ook: TWEELING VIERDE HUN 104DE VERJAARDAG

Naamloos-1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je