Snap
  • Zwanger

Alleen nog maar perfecte baby's in de toekomst

De tweede kamer wil nu dat de NIPT test (Niet-Invasieve Prenatale Test) toegankelijk wordt voor alle zwangere vrouwen. Met de NIPT test kan onder andere het syndroom van down worden uitgesloten.

Door deze test kunnen zwangere vrouwen in hun buik al te zien krijgen of het babytje wat mankeert. Dit kan bij grotere en zelfs wat kleinere afwijkingen gezien worden. Nu zijn ze vooral bezig met het onderzoeken van het Down Syndroom maar ze verwachten in de toekomst ook afwijkingen zoals spierziekte Duchenne, bloedziektes en taaislijmziektes te kunnen ontdekken.

In Engeland is sinds kort de 3 ouderen baby toegestaan. Dit is een IVF behandeling waarbij het zieke DNA in de eicel van de moeder wordt vervangen door het gezonde DNA van een andere vrouw. Dit moet de oplossing worden voor erfelijke oogproblemen, doofheid en hartaandoeningen. De baby wordt op deze manier geen ander mens, maar krijgt een kans om zonder ziektes op te groeien.

Heb je moeite met IVF behandelingen, dan is dat niet meer nodig want inmiddels is dit volkomen geaccepteerd. Wat nu eng en ongewenst wordt gevonden, kan binnenkort hartstikke normaal zijn. Dit lijkt een prima oplossing en wanneer dit helemaal in gang is kan niemand zich ooit nog voorstellen dat de tweede kamer hier ooit over gediscussieerd heeft.

Bron: RTL nieuws

Bekijk ook: TWEELING VIERDE HUN 104DE VERJAARDAG

8 jaar geleden

Goed idee, persoonlijk al genoeg sores om te handelen in het leven dus ik zou deze afwijkingen graag van tevoren willen weten als ik zwanger zou zijn.En inderdaad, dan heb zelf een keuze, altijd fijn.

8 jaar geleden

Ik vind het geen slecht idee. Het gaat erom dat de optie mógelijk gemaakt wordt voor vrouwen, en ze dus de keuze krijgen. Dat betekent niet dat iedereen het zal doen of dat een 'negatieve' uitslag direct betekent dat de zwangerschap afgebroken wordt. Maar dat de ouders zich er mentaal en financieel op voor kunnen bereiden.

8 jaar geleden

Tja, laat ik er maar eerlijk voor uitkomen. Ik zou het een heel goed idee vinden. En ja, kinderen met een handicap zijn ook welkom op deze wereld, maar als je vooraf weet wat je al dan niet te wachten staat kan je goede beslissingen nemen. Beslissingen die voor jou goed voelen.