{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alcohol tijdens de zwangerschap? Nee!

Ik las de afgelopen week een paar keer over "alcohol tijdens de zwangerschap". Heb jij gedronken toen je zwanger was?

Afbeelding blog 'Alcohol tijdens de zwangerschap? Nee!'

Uit West-Europees onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de zwangere Nederlandse vrouwen weleens alcohol gebruikt. En hiervan is 33% hoogopgeleid... Je zou toch denken dat je dan beter moet weten...

Zo gauw ik wist dat ik zwanger was, heb ik echt geen alcohol meer gedronken! Ik heb 2 prachtige dochters, en was twee keer zwanger met kerst en oud & nieuw... Kerst en oud & nieuw zijn ook echt wel gezellig zonder alcohol!!

De adviezen kunnen wel tegenstrijdig zijn, sommigen zeggen dat ze op advies van de verloskundige een glas wijn moesten drinken, terwijl anderen zeggen dat zelfs één glas al schadelijk kan zijn voor de nog ongeboren baby...
Maar waarom zou je het risico nemen?
Ik vind een wijntje echt wel lekker! Maar voor mijn kindje heb ik dat zeker wel over hoor. Ook nu nog, tijdens de borstvoedingsperiode, drink ik af en toe maar een wijntje, maar dan wel als er afgekolfde melk in de koelkast staat, zodat ik niet zelf hoef te voeden. Geen risico!

Ik heb overigens wel de alcohol-vrije wijn geprobeerd, op zich best lekker (maar niet zo lekker als echte wijn), maar toen ik er achter kwam dat dat niet 100% alcoholvrij is (dat heeft iets met het destillatie proces te maken, geloof ik) ben ik daar ook meteen mee gestopt. Het schijnt dat daar nog 0,5% alcohol in kan zitten. En als er maar zo weinig in zit, dan mogen ze het alcoholvrij noemen...

Misschien vinden sommigen het wel overdreven, maar dat moet natuurlijk ieder voor zich weten ;-) Ik was ook erg voorzichtig met rauwe kaas, vis en al dat soort dingen waarvan je hoort dat het schadelijk kan zijn voor je kindje. Dan maar even niet hoor!

Hebben jullie alcohol gedronken tijdens je zwangerschap?

Het stond in dit artikel:
http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/3548031/2013/11/20/Noodklok-voor-drankgebruik-zwangere-vrouwen.dhtml

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je