{{ message.message }}
{{ button.text }}

Afwijkende groeiecho

Afbeelding blog 'Afwijkende groeiecho'

Afgelopen week had ik naar aanleiding van mijn zwangerschapsdiabetes een groeiecho. Omdat mijn suikers heel netjes onder controle zijn ging ik er vanuit dat dit ook wel goed was en ik terug zou mogen naar de vk.

Helaas bleek de groeiecho niet helemaal te zijn wat het had moeten zijn. Met 29+4 woog ons kindje slechts 1200 gram, een erg kleintje dus, wat opzich logisch zou zijn want mijn vriend en ik zijn beiden ook niet lang (1.63m & 1.69m).

Echter was het bovenbeentje (FL) volgens de meting wel erg klein, P3. Het hoofdje en buikje zaten beiden rond de P27 dus dat was opzich ook klein maar verder prima.

Ik maak me nu enorm zorgen om dat bovenbeentje, ze hebben wel gezegd dat het mogelijk ook om een foute meting zou kunnen gaan maar dat we dat pas over 2 weken kunnen zien. Een chromosoomafwijking zou kunnen maar is onwaarschijnlijk gezien onze goede NIPT met nevenbevindingen. Ook dwerggroei zou nog een optie kunnen zijn.

Ik weet dat iedere situatie anders is maar ik vraag mij toch af of er dames zijn die een soortgelijk iets mee hebben gemaakt en hoe is dat bij jullie afgelopen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je