Snap
  • Zwanger

Aankondigen zwangerschap

Al lange tijd ben ik bezig met de voorbereidingen op de zwangerschap

Neenee, ik ben nog niet zwanger, maar de voorbereidingen kunnen niet wachten!

Voorpret is de beste pret, toch?!

Als we op vakantie gaan heb ik gemiddeld zo'n maand van te voren al de koffers ingepakt. Allerlei kleding die ik dan een maand lang niet kan dragen, maar de voorpret is het zoooo waard. 

Die voorpret heb ik nu dus ook met het voorbereiden op de zwangerschap. Jongensnamen, meisjesnamen, babykleding, wandelwagen, babykamer en alle andere onderwerpen hebben de revue gepasseerd. Ook maak ik overal lijstjes van, het liefst zelf geschreven. 

- Lijstjes met voornaam, achternaam, doopnaam en peetouders per kind

- Lijstjes met benodigdheden vluchttas

- Lijstjes met benodigdheden babykamer

- Lijstjes van babykleding die we al in het bezit hebben

Nog leuker is het afvinken op die lijstjes. 

Inmiddels ben ik bij de voorbereidingen van het aankondigen van de zwangerschap, aan wie vertel je het wanneer dat we zwanger zijn. Wie willen we het persoonlijk gaan vertellen en op welke manier gaan we dit doen.. Zelf willen we het niet op facebook zetten, het verhaal spreidt zich vanzelf wel rond ;) 

Als eerste zijn natuurlijk de ouders/ opa's en oma's. Vervolgens de peetouders ( jaja, ze zijn al uitgezocht voor het eerste wondertje ). Daarna onze broers en zussen. Die willen we het allemaal op een bijzondere manier vertellen en die manieren staan al netjes op een lijstje uitgewerkt ;). Dan komen er nog een aantal mensen die heel dicht bij ons staan, en dan ben je al heel bang dat je mensen gaat vergeten. Je wilt niemand pijn doen en het idee geven dat ze niet belangrijk zijn. Hetzelfde geldt voor diegene die we een geboortekaartje gaan sturen. Moeilijk, waar trek je de lijn? Op dit moment hebben we een lijst van zo'n 30 kaartjes, toch zegt mijn gevoel dat we er nog lang niet zijn en dat er nog heel wat adressen bij komen. Geeft ook niets, maar waar moet je beginnen en waar moet je vooral eindigen.

Dan heb je ook nog eens de kraamvisite. Er zullen heel wat mensen willen komen kijken en bewonderen. Leuk, heel leuk, maar waar trek je dan weer de grens. Je zegt niet snel tegen iemand: nee, je mag niet komen. Toch zullen er denk ik wel mensen zijn, waar je zelf niet echt op staat te springen dat ze komen. Hoe breng je zoiets? Hebben jullie tips voor me? Ik zal toch niet de enige zijn die hierover denkt?

En dan heb ik het nog niet gehad over de mensen die zomaar met die grijpgrage handjes de wandelwagen induiken.... Als ik daar aan denk, ben ik blij dat ik me nog heeeeel lang kan voorbereiden. Dames, wie kan me helpen?

 

7 jaar geleden

Ja, ik weet het! Controlfreak en verheerlijker ineen! Af en toe word ik ook gek van mezelf en heb ik medelijden met P! Gelukkig zet hij me vaak weer even terug, met beide voeten op de grond ;) Als je tips voor me hebt, hoor ik het graag.

7 jaar geleden

Over een kraamfeest hebben we ook al gedacht, maar hebben dat even links laten liggen omdat we het jammer vinden dat je dan niet echt met iedereen kunt praten. Helemaal afgewezen hebben we het nog niet, toch nog even over nadenken. Ik wist helemaal niet dat je er ook een naar de verloskundigepraktijk en huisarts moest sturen, wel logisch nu ik er zo over nadenk. Staat erbij genoteerd op mijn lijstje ;) Ben jij ook al zo'n fanatieke lijstjesmaakster? Heerlijk! Ik houd je op de hoogte

7 jaar geleden

Oh wat leuk, bij jullie is het echt de laatste loodjes! Slim van de tekst op het geboortekaartje, ga ik zeker onthouden.

7 jaar geleden

Wat een voorbereiding! Ik zou bijna zeggen dat jij al beter bent voorbereid dan ik met mijn 8 maanden zwangerschap haha! Qua geboortekaartjes doen ik en mijn vriend alleen onze familie en beste vrienden (+ werk en verloskundige etc.). Wij hebben er ook voor gekozen om op het geboortekaartje te zetten om een afspraak te maken voor een kraambezoekje zodat wij zelf in de hand hebben wie wanneer komt. Als ik net bevallen ben heb ik niet echt de behoefte dat iedereen zomaar naast mijn bed staat. Ik houd daar graag de controle over :)