{{ message.message }}
{{ button.text }}

Aankondigen zwangerschap

Al lange tijd ben ik bezig met de voorbereidingen op de zwangerschap

Afbeelding blog 'Aankondigen zwangerschap' Achtergrond blur afbeelding

Neenee, ik ben nog niet zwanger, maar de voorbereidingen kunnen niet wachten!

Voorpret is de beste pret, toch?!

Als we op vakantie gaan heb ik gemiddeld zo'n maand van te voren al de koffers ingepakt. Allerlei kleding die ik dan een maand lang niet kan dragen, maar de voorpret is het zoooo waard. 

Die voorpret heb ik nu dus ook met het voorbereiden op de zwangerschap. Jongensnamen, meisjesnamen, babykleding, wandelwagen, babykamer en alle andere onderwerpen hebben de revue gepasseerd. Ook maak ik overal lijstjes van, het liefst zelf geschreven. 

- Lijstjes met voornaam, achternaam, doopnaam en peetouders per kind

- Lijstjes met benodigdheden vluchttas

- Lijstjes met benodigdheden babykamer

- Lijstjes van babykleding die we al in het bezit hebben

Nog leuker is het afvinken op die lijstjes. 

Inmiddels ben ik bij de voorbereidingen van het aankondigen van de zwangerschap, aan wie vertel je het wanneer dat we zwanger zijn. Wie willen we het persoonlijk gaan vertellen en op welke manier gaan we dit doen.. Zelf willen we het niet op facebook zetten, het verhaal spreidt zich vanzelf wel rond ;) 

Als eerste zijn natuurlijk de ouders/ opa's en oma's. Vervolgens de peetouders ( jaja, ze zijn al uitgezocht voor het eerste wondertje ). Daarna onze broers en zussen. Die willen we het allemaal op een bijzondere manier vertellen en die manieren staan al netjes op een lijstje uitgewerkt ;). Dan komen er nog een aantal mensen die heel dicht bij ons staan, en dan ben je al heel bang dat je mensen gaat vergeten. Je wilt niemand pijn doen en het idee geven dat ze niet belangrijk zijn. Hetzelfde geldt voor diegene die we een geboortekaartje gaan sturen. Moeilijk, waar trek je de lijn? Op dit moment hebben we een lijst van zo'n 30 kaartjes, toch zegt mijn gevoel dat we er nog lang niet zijn en dat er nog heel wat adressen bij komen. Geeft ook niets, maar waar moet je beginnen en waar moet je vooral eindigen.

Dan heb je ook nog eens de kraamvisite. Er zullen heel wat mensen willen komen kijken en bewonderen. Leuk, heel leuk, maar waar trek je dan weer de grens. Je zegt niet snel tegen iemand: nee, je mag niet komen. Toch zullen er denk ik wel mensen zijn, waar je zelf niet echt op staat te springen dat ze komen. Hoe breng je zoiets? Hebben jullie tips voor me? Ik zal toch niet de enige zijn die hierover denkt?

En dan heb ik het nog niet gehad over de mensen die zomaar met die grijpgrage handjes de wandelwagen induiken.... Als ik daar aan denk, ben ik blij dat ik me nog heeeeel lang kan voorbereiden. Dames, wie kan me helpen?

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je