Snap
  • Zwanger

5x waarom positiekleding totaal niet sexy is

Je bent zwanger en voelt jezelf de gelukkigste vrouw op aarde. Je buik wordt langzaamaan steeds groter, je voelt je kindje schoppen in je buik en voelt je fantastisch. Maar dan komt de positiekleding om de hoek kijken... en ja, dan is het gedaan met de sexy jurkjes.

1: Word ik een moeder of een oma?
Tegenwoordig kan er medisch gezien erg veel, maar een zwangere oma zie je niet zo vaak toch? Waarom is positiekleding dan vaak geïnspireerd op de kleding van 65 plussers? Oncharmante zakken hangen er in de kledingrekken en daar kun je toch niet mee thuis komen?

2: Printjes, printjes, printjes
Buiten de oncharmante zakken die in de kledingrekken hangen, zijn veel winkelketens ook fan van printjes. Bloemetjes, vlindertjes, diertjes.. je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op een tuniek of op een t-shirt. Wat is er gebeurd met de effen sexy kleding waarmee je jezelf wel kunt vertonen op een feestje?

3: Een broek tot onder de oksels
Ooit moet je eraan geloven, een broek met een band die niet alleen over je buik gaat, maar pas stopt onder je oksels. Super sexy... NOT!

4: Een dikke buik
Dat de kleding niet altijd even hip, trendy en sexy is, dat is algemeen bekend. Maar die buik.. ja natuurlijk is het iets waar je trots op bent, maar ben eens eerlijk.. sexy is het niet. Die buik zorgt ervoor dat je oncharmante zakken moet gaan dragen omdat iets anders niet past of niet lekker zit.  

5: Sexy lingerie? NO WAY!
Een leuk lingerie setje uit de kast trekken, je man verrassen of jezelf gewoon fijn voelen in je onderkleding, dat is er niet meer bij. Het is niet meer kiezen tussen je leuke blauwe kanten bh of je mooie bordeaux rode bh, nee nu kun je kiezen tussen een bh die veel steun geeft of een bh die veel steun geeft..   

Verder is het natuurlijk super om die dikke buik te hebben en een wondertje met je mee te dragen, dan nemen we de lelijke oncharmante positiekleding maar voor lief. 

7 jaar geleden

Ik niet hoor. Ze hebben ongelooflijk veel leuke positiekleding tegenwoordig. H&m was okay voor de basics en verder heb ik veel leuke dingen gekocht op asos en bij topshop. Ik vond het juist jammer dat ik die kleding niet meer paste!

7 jaar geleden

Nou ik vond het allemaal heel erg meevallen hoor! Herken dit "probleem" helemaal niet! Misschien was dit een probleem 20 jaar geleden maar nu toch echt niet meer. Skinny jeans van mamalicious of h&m, mooie jumpsuits van love2wait of mamalicous. Jurkjes of tops met stretch erin kan je gewoon blijven dragen. Zolang je maar geen wijde dingen draagt is mijn tip! Want daarmee lijk je dus wel een nijlpaard. Strakkere tops om je buik mee te accentueren en een top met v-hals staan veel mooier. Top-shop en zara heeft soms ook leuke positie kleding.

7 jaar geleden

Welke kleding heb jij in gedachte... Ik weet dat in de tijd dat mijn moeder zwanger was, ja dat waren hobbezakken. Tegenwoordig niet meer hoor, kon gewoon me eigen stijl blijven dragen, met me mooie buik erin.

7 jaar geleden

Grappig, ik zat tijdens mijn zwangerschap lekkerder in mijn vel dan ooit! H&M had leuke positie skinny-jeans en basic jurkjes. Daar gooide ik een leuk giletje of overhemdje overheen en prima. Maar ik had wel een bescheiden buikje, moet ik toegeven. Mensen zagen na 7 maanden pas dat ik zwanger was.