{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 duurzame tips voor je babyuitzet waar je ook nog eens heel veel geld mee bespaart!

Stroomt jullie huis ook over van de baby- en kinderspullen? En wat een geld kost het allemaal! Daarbij neemt het ook veel headspace in, die ik liever aan leuke dingen met mijn kids of vriendinnen wil besteden.

Afbeelding blog '5 duurzame tips voor je babyuitzet waar je ook nog eens heel veel geld mee bespaart!' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik zwanger was van nummer drie dacht ik: dit moet anders kunnen. Vandaar dat ik heb gezocht naar hoe ik zoveel mogelijk zou kunnen lenen of huren, zodat ik het naderhand weer terug kon geven en mijn huis niet zou dichtslibben. Dit is ook nog eens veel duurzamer, want waarom zouden we alle spullen bezitten als we het ook kunnen delen met elkaar?

1) Kinderwagen

Een kinderwagen is misschien wel de grootste uitgave die je doet als je baby op komst is, terwijl het nog maar de vraag is hoeveel je je kinderwagen nu daadwerkelijk gaat gebruiken. Mijn oudste wilde na 4 maanden niet meer in de bak liggen en stapte ik al over naar een buggy. De tweede heb ik alleen maar in de draagzak gehad, want dan had ik tenminste mijn handen vrij om de oudste op de glijbaan te zetten. Omdat ik toch een comfortabele kinderwagen wilde voor de eerste maanden, huurde ik bij Tiny Libary een kinderwagen die met je meegroeit. Als je wensen of gezinssamenstelling veranderen, ruil je hem zo om voor een duo-wagen of buggy! 

2) Kolf

Eerlijk is eerlijk: ik heb een hekel aan kolven. Ik vind het ronduit vreselijk. Daarentegen wil ik wel graag zo lang mogelijk mijn kindjes voeden. Daarom heb ik deze keer een professionele kolf van Medela gehuurd, waar ik super efficiënt mee kan kolven tijdens mijn verlof. Zo ligt binnen no-time de vriezer vol, zodat ik snel weer een avondje de deur uit kan zonder baby.

3) Kinderkamer

Op de kinderkamer kun je veel besparen en je footprint verlagen door van marktplaats te kopen of te lenen van vrienden en familie. Mijn ervaring is wel dat Marktplaats veel tijd kost en je niet altijd weet wat je krijgt. Zeker als je niet weet waar je op moet letten. Daarom heb ik een co-sleeper, babynestje en box gehuurd. Het werd thuis afgeleverd en als ze eruit gegroeid is stuur ik het gewoon weer terug. Het bedrijf checkt de producten en maakt het schoon, zodat je zeker weet dat je een schoon en veilig product in huis hebt. 

Een tip is om de checklist in te vullen met wat je nog nodig hebt, dan krijg je een op maat gemaakt voorstel met de prijs per maand en de besparing.

Afbeelding blog '5 duurzame tips voor je babyuitzet waar je ook nog eens heel veel geld mee bespaart!'

4) Kleertjes

Omdat ik na 2 jongens nu een meisje kreeg vond ik het zonde om voor de eerste maanden een hele nieuwe roze garderobe aan te schaffen. Daarom huurde ik bij Gray Label een kledingsetje die met je kindje meegroeit. Is het pakje alweer te klein? Dan ruil je het in voor een grotere maat. Zo heb je én veel minder kleren in huis én altijd een passend pakje in huis. Ideaal!

5) Op vakantie

Wil je een vliegtuig-proof buggy of reisbedje mee op vakantie? Kijk dan of je het eerst kunt huren. Zo hoef je voor je eerste vakantie niet alles aan te schaffen, maar kun je het eerst uitproberen. We hebben ooit een dure rugdrager aangeschaft, waar geen van onze kinderen graag in willen, echt een miskoop dus! Door te huren kun je het eerst uitproberen. Denk je later dat je het veel gaat gebruiken, dan kun je het altijd nog aanschaffen.

Mijn tip is dus: kijk voordat je iets nieuw koopt kritisch of je het kunt lenen, huren of tweedehands kunt kopen. We denken namelijk vaak dat we spullen lang en veel gebruiken, maar dat is niet altijd het geval. Het ene kind is het andere niet en ook je behoefte als ouder verandert, omdat de dynamiek met een extra kind verandert.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je