{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 Dagen na mijn aanvaring met de stoep

Oftewel het flauwval incident van afgelopen zondag. Ik zie verschillende lieve berichtjes en vragen hoe het nu gaat. Even een kleine update.

Afbeelding blog '5 Dagen na mijn aanvaring met de stoep' Achtergrond blur afbeelding

Vooropgesteld: met ons babymeisje gaat alles helemaal goed. Ze zit nog steeds lekker binnen. Vandaag (het is nu vrijdagavond) 39+3 en dat betekent dus ook dat de placenta thank god (!!) niet losgelaten heeft. Als je zoiets te horen krijgt na zo'n val op je buik dan zit je dus echt 24 uur lang niet rustig op je achterwerk. Ik had serieus horrorbeelden voor ogen en de keren dat ik snachts wakker werd in mijn ziekenhuisbedje toch meteen even de lakens inspecteren. Gelukkig verliep alles helemaal goed en kreeg ik die ochtend, na een 2e ctg en de bloeduitslagen, groen licht van de arts om naar huis te gaan. Mijn hb was wel erg laag met 6,2. En eigenlijk moet je met 6,3 of lager aan de ijzertabletten maar omdat ik toen al bijna 39 weken was werd besloten dat niet te doen omdat ik ieder moment kan bevallen en je de eerste dagen na een bevalling geen extra ijzer mag slikken ivm grote kans op obstipatie. Dus met de belofte terug te komen bij rare klachten of bij wederom out gaan mocht ik gaan.
Uiteindelijk ging het enkele dagen best goed. Al was (en ben) ik het vertrouwen in mijn lichaam kwijt en vind ik het doodeng om stukken te lopen die groter zijn dan een wandelingetje naar het toilet. Even wandelen in het park om de weeën bijv op te wekken durf ik niet aan. Terwijl ik zoooooo enorm toe ben aan bevallen. Mijn lichaam is echt op. Ik heb qua energie niks meer bij te zetten en toen ik afgelopen dinsdagnacht enorm duizelig wakker werd en mijn hele wereld draaide zat de schrik er goed in. Gelijk die woensdagochtend mijn verloskundige gebelt en ik mocht natuurlijk gelijk komen. Wederom bloeddruk gecontroleerd maar die was redelijk. Het blijft dus het hb gehalte wat nu blijft klooien. Hoewel mijn valpartij echt met een acute bloeddrukdaling te maken had is dit evengoed erg vervelend dus ik heb alsnog een receptje gekregen voor extra ijzer. De duizeligheid heb ik nu gelukkig onder controle. Maar mijn energie duurt nog wel even. Dat kan enkele weken duren voordat pilletjes het effect bereiken waar je eigenlijk wil komen. En tja met bijna 40 weken zwangerschap zal ik het toch moeten gaan klaren met dat hele kleine beetje energie wat ik nog maar heb. Maar ik hou mij maar gewoon eraan vast dat elk ijzertabletje die ik nu WEL nog neem vast IETS goeds doet.

Mijn elleboog en knie zijn trouwens nog steeds erg blauw. Maar de enorme spierpijn en de pijn in het lijf zijn gelukkig zo goed als weg nu. Wellicht dat babymeisje daar nog even op gewacht heeft. ;-) Ik stel voor dat ze morgen komt. 18-08-18 Vind ik namelijk een prachtige datum. Maarja er is er maar eentje die bepaald. Ach een beetje wishful thinking mag best toch.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je