{{ message.message }}
{{ button.text }}

4/7: Wekelijkse controle en de INDEX-studie

Vandaag weer de wekelijkse controle en kennisgeving van de INDEX-studie.

Afbeelding blog '4/7: Wekelijkse controle en de INDEX-studie'

Nog maar kort, nog maar even, maar hoe kort en hoe even weet alleen het kleine poppetje in mij. Zo lang zij geen definitieve beweging richting de uitgang maakt, heb ik nog elke week de standaard controle bij de verloskundige. Zo ook vandaag met de standaardprocedure 'hoe voel je je', 'gaat het nog goed of ervaar je ongemakken', bloeddruk opmeten, babylijfje voelen en hartje luisteren. 

Einde middag meld ik mij bij de verloskundige, Judith een verloskundige met jarenlange ervaring en altijd goedlachs en vrolijk. Alsof we elkaars vriendinnen zijn beginnen we eerst over de nieuwe schoenen die ze aan heeft, het vervolg waar we het vorige week over hadden toen had ze ze besteld en was in afwachting of ze ook echt zo beelding zouden staan. Volmondig ja! 
Hierna over tot het controle moment. Het kleine poppetje zit dus nog prima, heeft wederom nog voldoende vruchtwater en geeft mij een voorbeeldige zwangerschap die zo de boeken in kan. Ik ben maar wat trots op haar. Mijn bloeddruk geeft een perfecte 100/50 aan, ik ben kennelijk niet gek te krijgen. Dan toch wel het leukste en ook meest onverwachte moment van de controle; de verloskundige trekt mijn buik hier en daar wat strakker om het poppenlijfje heen waardoor ik letterlijk de billetjes, het ruggetje en haar armpjes met gebalde handjes kan voelen. Bijzonder, mooi en ontroerend. Ze is zo dichtbij en toch nog ver weg. 
Op de zwangerschapskaart wordt e.e.a. genoteerd waaronder 'lekkere' billetjes. Whoop hoop Jennifer Lopez en Kim Kardashian, eat your heart out :-)!

Omdat ik a.s. zondag ben uitgerekend en de kans groot is dat madame nog wel even blijft zitten (ze heeft het zo goed daarbinnen en het is mijn eerste zwangerschap) wilt de verloskundige mij op de hoogte stellen van de INDEX-studie. Een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van inleiden van de bevalling bij een zwangerschapsduur van 41 weken in plaats van 42 weken. Wellicht bij jullie allen bekend ligt de uitgerekende periode tussen de 38 en 42 weken. Geen man over boord als de baby dus tot en met week 42 blijft zitten maar daardoor ontstaat de andere vraag in hoeverre het kwalijk zou zijn om een gezonde zwangerschap in te leiden bij 41 weken. Ontstaan er minder complicaties/ problemen bij de baby, wordt de vraag naar pijnstilling minder of meer en wat is het effect van inleiden bij 41 weken op kunstverlossingen of keizersneden? Een internationaal onderzoek dat volkomen onschuldig is, of er nu wordt ingeleid bij 41 weken of wordt gewacht tot en met 42 weken. De uitkomsten zouden alleen wel verschillend kunnen zijn en dat is waar men nu naar op zoek is. 
A fine, als madame ná de uitgerekende datum dus nog haar plaats vast houdt dan kan ik bij 40,5/41 weken in aanmerking komen voor de INDEX-studie. Dat betekent om en nabij dat ik nog één week extra op de uitgerekende datum mijn bolle buik zal dragen en daarna ingeleid wordt. Gevraagd wordt of ik de informatiebrief goed tot me wil nemen en ook thuis wil delen, als ik volgende week nog niet bevallen ben en weer terug kom voor controle zal naar mijn mening voor de INDEX-studie worden gevraag

De komende dagen laat ik het bezinken en landen. Voor alsnog zie ik geen reden om het niet te doen als we richting de 41 weken gaan. Maar stiekem hoop ik dat ons kleine poppetje 'gewoon' dit weekend geboren gaat worden... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je