{{ message.message }}
{{ button.text }}

40 weken en we tellen door

Afbeelding blog '40 weken en we tellen door '

Inmiddels was ik de 40 weken voorbij. Ben ik al 1 keer gestript, maar zit mijn kleine meid nog lekker warm binnen. Ik heb me een paar voeten niet normaal en het vocht is zelfs in me gezicht gaan zitten, je zou zeggen dat ik er klaar mee ben. Maar de schopjes in mijn buik vind ik nog steeds heerlijk. 

40.5 weken en we hebben een afspraak bij de gynaecoloog. Het ziet er namelijk naar uit dat deze baby niet zelf gaat komen, en aangezien de enorme hoeveelheid vocht en elke keer hoofdpijn willen ze me toch even aan de ctg hebben. Bloedprikken is op dit moment niet te doen door de vocht kunnen ze maar geen lopend bloedvat vinden en ik word dan ook  op alle manieren geprikt om maar een beetje bloed uit me te krijgen. Na het prikken word ik aan een ctg apparaat gelegd en dan is het even een half uurtje een boekje lezen of staren naar het prachtige kunstwerk op de muur. 15 minuten later komt er een verpleegster al bellend binnengestormd en die begin op mijn buik te drukken. Ze is ondertussen met iemand aan de lijn en ik weet echt niet wat er aan de hand is. ''ik kom er zo aan ik heb in kamer 1 een baby die niet reageert'' hoor ik haar zeggen en ik zie idd dat alle lijntjes van het ctg horizontaal zijn.  


In paniek val ik uit tegen de verpleegster en vraag of ze ff kan ophangen en zich met mijn kind bezig kan houden. Ik moet me naar me  zij draaien en opeen beginnen de vlakke lijntjes weer pieken te vertonen. ''pfoe wat een opluchting''. een half uur later komen we bij de gynaecoloog aan. ik vertel haar over het angstmoment van net, ze reageert heel luchtig en zegt dat ze dit wel vaker zien. Niks om me zorgen over te maken. Me bloeddruk is hoog, me urine en bloed was prima en de ctg was uiteindelijk ook goed. Ik mag nog even gaan liggen zodat ze de ontsluiting kan checken 2 a 3 centimeter. Fijn ! dat had ik vorige week al. Ze probeert me nog even te strippen, nou ik zat dit keer echt met me hakken in de stoel. Want of deze mevrouw had echt mega grote handen of de vorige keer is het  niet goed gedaan.

Omdat ik inmiddels 40.4 ben en ik zojuist de meest angstige 5 minuten van me leven had. Vraag ik aan de gynaecoloog of ik niet ingeleid kan worden. Officieel doen ze het pas met 42 weken, maar aangezien ik echt knallende hoofdpijnen heb en elke 72 uur aan de ctg lig, gaat ze toch even voor me kijken. Ik hoor haar hard op denken en dan zegt ze ja ik heb eventueel morgen plek. Hoo wacht even dat ging opeens van nog dagen de tijd hebben naar binnen 24uur bevallen. Ze moest er wel bij zeggen dat het een spoed plek was, mocht er dus iemand komen die spoed heeft word ik afgebeld. Dat had ik liever niet, ik zag me namelijk al staan met al me spullen en dan aankomen en weer naar huis gestuurd te worden. 

Ik hoor haar hard op denken en dan zegt ze:'' ja sorry het is zo druk ik heb niet eerder voor je dan zaterdag''. Zaterdag 22 februari 2020, om 06.30. 

Zaterdag 22 februari dus, hopelijk meld de kleine meid zich zelf nog even. Ze heeft nog 8 dagen de tijd, en aangezien het strippen dit keer zeer deed ging ik er vanuit dat het dit keer wel zou helpen. Na het ziekenhuis gaan we nog even lekker winkelen, maar als snel wil ik naar huis mijn rug doet namelijk zeer en ik heb ook mega veel harde buiken. Het blijft de hele dag rommelen en als we in de avond naar bed gaan zeg ik tegen mijn vriend: ga maar snel slapen want vannacht word je papa.

Als ik eenmaal wakker word moet ik echt super nodig plassen. Eenmaal op de wc denk ik aan mijn woorden van gister avond en besef ik me meteen dat ik geen pijntjes meer heb. Ik kijk op mijn telefoon en het blijkt gewoon al ochtend te zijn. Lekker dan weer geen baby. 

Na uren google, een bezoekje aan de ah en wat afleveringen vierhanden op een buik. Gaan we alles proberen: Bitterlemon drinken, ananas eten, dansen, kilometers lopen, squatten, seks, traplopen, pittig eten. 

Maar niks werkt en zelfs op week 41.2 heb ik nog steeds maar 3 centimeter. We doen nog een poging tot strippen en anders wachten we tot zaterdag 22 februari. Dat is dus over 3 dagen...Is jullie kindje op tijd geboren? Of zijn jullie ingeleid? 

Hebben jullie iets geprobeerd om de bevalling op te wekken? en werkte het ?

Volg #detrotsemama op instagram. 
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je