{{ message.message }}
{{ button.text }}

39 weeks and still counting

- wanneer je dacht dat 37 weken al lang duurde

Afbeelding blog '39 weeks and still counting' Achtergrond blur afbeelding

#klaagmodusaan

Zucht.

Precies twee weken terug plaatste ik een blog genaamd: het leed wat 37-weken-zwanger heet.
En nu? 39 weken zwanger, start van week 40. Steeds meer ga ik denken dat ik over tijd ga lopen. Geen enkel teken dat jij al wilt komen. Of toch wel?
Vanaf begin af aan dacht ik al dat jij in week 38 zou komen, maar dat kan ik nu officieel wel vergeten. 

De hitte kwam afgelopen dagen weer terug, dus mijn dagen bestaan uit binnen zitten, binnen zitten en binnen zitten, wel met airco aan gelukkig. Ik begin me te vervelen. Echt hard schoonmaken lukt me niet meer, daar doen mijn bekken teveel pijn voor. Vooral wanneer ik wil opstaan vanuit de bank of vanaf een stoel, schiet het direct erin en strompel ik door de kamer. Ik voel me bejaard. Ik kan niet meer normaal bukken om de katten eten te geven, laat staan om mijn sokken aan te doen (gelukkig is het zo heet buiten dat dat nu even niet nodig is, jeej). 

Weet je wat ook zo fijn is? Dat ik al dagen k贸ts en k贸tsmisselijk ben. Weet je wat internet zegt? Dat is het begin van je bevalling. Weet je wat internet ook zegt? Dat het nog 2 weken duurt voordat je bevalt. Juist. Heb ik niks aan. 
Vervolgens is het ook elke avond feest, dan maak jij (lijkt het) salto's in mijn buik. Niet echt, want daar heb je geen plek meer voor. Maar toch, zo voelt het wel. Zorgt gelijk weer voor misselijkheid trouwens, alsof je lekker op mn maag trapt. 
Oke, google. Google zegt: bewegelijk kind is start van de bevalling. Google zegt ook: je kind wordt extra rustig voor de bevalling. Oh kak, geen bevalling in aantocht. Google zegt ook: bewegelijk kind kan betekenen dat kindje te weinig zuurstof krijgt, oh hellep! Google zegt ook: bewegelijk kind zegt dat het goed gaat met het kindje in je buik. Zucht. *klikt op kruisje*

Soms word ik vooral moe van mezelf. Ik voel krampjes, is dat een wee? Auw, ja dat moet wel een wee zijn. Oh, het was er maar 茅茅n. Dan is het vast geen wee. De halve nacht niet slapen omdat je constant wat denkt te voelen - that's life right now. 
(Oke, en omdat ik op een plastic zeiltje lig wat totaal niet ademend is en super relaxed is in deze hitte.)

#klaagmodusuit #maartochmoetjeernuuitkomen

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je