Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • momtobe
  • 39wekenzwanger

39 weeks and still counting

- wanneer je dacht dat 37 weken al lang duurde

#klaagmodusaanZucht.Precies twee weken terug plaatste ik een blog genaamd: het leed wat 37-weken-zwanger heet.En nu? 39 weken zwanger, start van week 40. Steeds meer ga ik denken dat ik over tijd ga lopen. Geen enkel teken dat jij al wilt komen. Of toch wel?Vanaf begin af aan dacht ik al dat jij in week 38 zou komen, maar dat kan ik nu officieel wel vergeten. 

De hitte kwam afgelopen dagen weer terug, dus mijn dagen bestaan uit binnen zitten, binnen zitten en binnen zitten, wel met airco aan gelukkig. Ik begin me te vervelen. Echt hard schoonmaken lukt me niet meer, daar doen mijn bekken teveel pijn voor. Vooral wanneer ik wil opstaan vanuit de bank of vanaf een stoel, schiet het direct erin en strompel ik door de kamer. Ik voel me bejaard. Ik kan niet meer normaal bukken om de katten eten te geven, laat staan om mijn sokken aan te doen (gelukkig is het zo heet buiten dat dat nu even niet nodig is, jeej). Weet je wat ook zo fijn is? Dat ik al dagen kóts en kótsmisselijk ben. Weet je wat internet zegt? Dat is het begin van je bevalling. Weet je wat internet ook zegt? Dat het nog 2 weken duurt voordat je bevalt. Juist. Heb ik niks aan. Vervolgens is het ook elke avond feest, dan maak jij (lijkt het) salto's in mijn buik. Niet echt, want daar heb je geen plek meer voor. Maar toch, zo voelt het wel. Zorgt gelijk weer voor misselijkheid trouwens, alsof je lekker op mn maag trapt. Oke, google. Google zegt: bewegelijk kind is start van de bevalling. Google zegt ook: je kind wordt extra rustig voor de bevalling. Oh kak, geen bevalling in aantocht. Google zegt ook: bewegelijk kind kan betekenen dat kindje te weinig zuurstof krijgt, oh hellep! Google zegt ook: bewegelijk kind zegt dat het goed gaat met het kindje in je buik. Zucht. *klikt op kruisje*

Soms word ik vooral moe van mezelf. Ik voel krampjes, is dat een wee? Auw, ja dat moet wel een wee zijn. Oh, het was er maar één. Dan is het vast geen wee. De halve nacht niet slapen omdat je constant wat denkt te voelen - that's life right now. (Oke, en omdat ik op een plastic zeiltje lig wat totaal niet ademend is en super relaxed is in deze hitte.)

#klaagmodusuit #maartochmoetjeernuuitkomen

4 jaar geleden

Same here ? 39+2 weken en ben het ook zat. Heb al moeite om een goede zithouding te vinden.. bij mn zoontje pas met 41+1 bevallen.. verwacht nu hetzelfde! Veel succes met de laatste loodjes!

4 jaar geleden

Pfff hier precies hetzelfde ? vandaag 38 + 5 maar ben het wachten helemaal beu! Alles wat je zegt ervaar ik ook precies hetzelfde! Kan niet wachten tot het eindelijk gaat beginnen!

4 jaar geleden

Hoi hoi. Ik ben nu 37 weken en 5 dagen! Denk precies hetzelfde als jou! Wil ook graag dat hij eruit komt. Haha en elke keer denk ik is dit een weeë? Of hmm steken en pijn even in gaat houden en daarna is het weg idd. Vindt spannend wanneer meneertje zich aandiend ik roep al hele tijd nou hij komt voor de uitgrekende datum hoor haha voor 18 sept. Mijn anderen zoontje kwam met 37 weken en 5 dagen en dat ben ik nu. Zegt niks deze meneertj3 kan langer blijven zitten. Vanaf 40 weken gaan ze strippen zei me verloskundige ik heb donderdag weer afspraak. Succes met de laatste loodjes!!!! ?

4 jaar geleden

Meis niet meer googelen, internet zegt idd vanalles en kan ook zo tegenwerken>praat vooral met verloskundigepraktijkmedewerkers bedoel zei kunnen wel goed de gemiddelde ervaringen aangeven /vertellen. en zij wachten uiteindelijk jou lichaamstekenen af! Veel sterkte herken je gevoelens van zelf bevallen met eerste keer 39w4d en tweede keer 41w1d en tuurlijk volstrekt normaal voel jij je ook zo maar je kan t echt!?