{{ message.message }}
{{ button.text }}

34 weken zwanger update

Ondertussen ben ik alweer bijna 34 weken zwanger en zit ik duidelijk in mijn laatste trimester.

Afbeelding blog '34 weken zwanger update'

Ik heb mij voorgenomen tot week 36 te blijven werken om zo lang mogelijk verlof te hebben als het dametje er is. Dit kon helaas niet in mijn vorige zwangerschap omdat ik toen al eerder half in de ziektewet ben gegaan vanwege mijn slaapproblemen. Dan ben je namelijk verplicht om 6 weken van te voren met verlof te gaan, wat ik ook wel snap. Nu heb ik best veel last van van alles maar in de ziektewet ben ik gelukkig niet en dus kan ik het gewoon aflopen tot 4 weken van te voren. Al blijkt dat toch wel zwaarder te zijn dan ik gedacht had.

Na de zomervakantie begon het schooljaar voor mij alweer 3 weken geleden. De eerste week nog wel zonder kinderen maar ik was meteen bek af. Ook mijn bekken klachten namen direct enorm toe. Ondanks dat ik geen klas meer hoef te draaien. Behalve af en toe eens een inval moment omdat we veel zieke collega's hebben, kost werken mij veel energie. Ik merk dat ik er weinig zin meer in heb en na drie dagen echt één a twee dagen rust nodig heb om weer bij te komen. Echte rust krijg je echter niet als je met een peuter thuis zit die veel aandacht vraagt. Maar goed tussen de middag doet hij een dutje en die doe ik dan ook graag met hem mee.

De gedachte om toch eerder met verlof te gaan is dan ook regelmatig voorbij gekomen, het lastige daaraan is dat ik nog lang niet al mijn werk heb kunnen overdragen omdat precies de collega's die mijn werkzaamheden overnemen er niet waren de eerste weken. Nu komen ze eindelijk weer terug en zal ik aankomende week gebruik maken om alles over te dragen wat nodig is. Gelukkig is mijn directrice zo slecht nog niet en heb ik ondertussen en fitnessbal mogen aanschaffen om op te zitten zodat ik minder last krijg van mijn stuitje tijdens het zittende werk, vind ze het prima dat ik meerdere keren per dag even ga liggen voor 10 minuutjes om mijn bekken rust te geven, zet ze mij nu niet meer voor klassen als er inval nodig is en mag ik de laatste twee weken ook gedeeltelijk thuis werken zodat ik ook dutjes kan doen en echt rust kan pakken tussendoor. Op die manier denk ik dat ik de laatste twee weken nog wel moet doorkomen.

Ondertussen ben ik ook maar naar de bekkenfysio gegaan voor mijn bekkenklachten en krijg ik vanaf volgende week massages en nog meer tips voor bekken oefeningen. Helemaal weg zal het niet meer gaan in dit laatste trimester maar hiermee proberen we te zorgen dat de laatste weken nog dragelijk blijven en ik niet na de bevalling nog lang met deze klachten zal blijven rond lopen. Laten we hopen dat dit inderdaad het geval is want met twee kinderen zal bekken klachten geen pretje zijn.

Maar goed genoeg geklaagd, dat doe ik de laatste tijd ietsje te veel geloof ik. Met die kleine dame in mijn buik gaat alles goed. Ze lijkt net als Nino iets kleiner te zijn dan gemiddeld maar net als bij Nino vermoed ik dat dit alleen maar zo lijkt en uiteindelijk niet het geval zal zijn. Immers zijn mijn man met zijn 1.91 cm en ik met 1.80 cm niet de kleinste, dus een klein kindje zou eigenlijk best een beetje vreemd zijn. Ik heb gewoon een kleine buik en met haar is volgens mij verder niet aan de hand, gelukkig denken de verloskundigen daar het zelfde over.

Ondertussen zijn de grootste klussen in huis gelukkig gedaan en heb ik een lijstje gemaakt met de dingen die in mijn verlof nog geregeld moeten worden. Zo ben ik in het weekend bezig met de laatste dingen ordenen, van flesjes van Nino die we straks misschien weer nodig hebben, maar ook de kleertjes ophangen en sorteren en de laatste dingen kopen die we nodig hebben. het geeft mij enorm veel rust in mijn hoofd om dingen van het lijstje te kunnen afstrepen. Aan schoonmaken ben ik nog compleet niet toe gekomen... ik hoop dat ik hier genoeg rust en tijd voor heb als ik straks niet meer hoef te werken.

Aan de ene kant duurt de zwangerschap mij veel te lang en ben ik alle kwaaltjes enorm zat en mag ze van mij nu al wel komen en aan de andere kant heb ik voor mijn gevoel nog zo veel dingen te doen dat ze echt nog even moet wachten. Ik ben benieuwd hoe lang het nog zal duren, hoe Nino zal reageren en hoe het voor ons gaat aanvoelen, hoe de kraamweek zal verlopen, wat voor kindje ze zal zijn en hoe de bevalling zal gaan. Aaah, er komt weer een spannende tijd aan.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je