Snap
  • Zwanger
  • post

33 Weken zwanger! Bijna met verlof!

Op dit moment ben ik 33 weken en 1 dag zwanger, wat gaat het snel!

Gisteren (donderdag) was ik precies 33 weken zwanger van ons tweede kindje. Vandaag dus alweer 33 weken en 1 dag.
Volgens de statistieken is de baby is mijn buik nu gemiddeld 40 cm lang en 2kg zwaar. Dat is al best een "groot" kindje!
Maar dat zal ook best als je de baby voelt bewegen, het kan er echt wild aan toe gaan van binnen, zo leuk om dat te voelen!
Nog ongeveer 7 weekjes dan weten we ook eindelijk of ons dochtertje een zusje of een broertje krijgt. Ik ben wel erg nieuwsgierig hoor!

Nog één weekje werken en dan mag ik lekker met zwangerschapsverlof! Daar heb ik echt veel zin in, lekker niet meer werken, het huis goed schoonmaken (tja, toch die nesteldrang) en alles echt klaarmaken voor de komst van ons tweede kindje.
Hadden jullie grote plannen voor wat je wilde gaan doen tijdens je verlof?
Ik hoop verder dat het eindelijk echt zomer wordt, zodat ik lekker met ons dochtertje buiten kan spelen/zitten en 's middags lekker een middagdutje doen lijkt me ook wel wat :-)

Tot wanneer werken jullie door? Stoppen jullie ook 6 weken van tevoren of gaan jullie zo lang mogelijk door met werken?
Ik ben er in elk geval wel aan toe, dus ben blij dat ik 6 weken van tevoren stop met werken.

10 jaar geleden

ik ben officieel met 36 weken gestopt met werken maar omdat ik nog zoveel vrije uren had was ik 5 weken eerder klaar met werken.echt plannen had ik niet maar ging fietsen wandelen en huisje op orde brengen.

10 jaar geleden

ik stopte met 36 weken (4 ervoor) zodat ik wat langer erna had. had grootste plannen, fotos inplakken, huisje op orde en als laatste doel recepten in ordner zetten (ik scheur overal recepten uit die ik wil proberen). ik was begonnen met de recepten en die nacht bevallen :)

10 jaar geleden

Bij de eerste stopte ik 6 weken van te voren,maar dit was uiteindelijk maar 4 weken, omdat ze 2 weken te vroeg kwam. Eigenlijk vond ik dat lang genoeg. Omdat het bij een tweede wel wat zwaarder is, heb ik toen voor de gulden middenweg gekozen: 5 weken van te voren. Geniet ze!