{{ message.message }}
{{ button.text }}

2e trimester

Afbeelding blog '2e trimester' Achtergrond blur afbeelding

In verband met mijn zwangerschap kies ik ervoor om een jaartje pauze te nemen van mijn studie. Na de zwangerschap zal ik mijn studie terug oppakken en meteen starten in mijn afstudeerjaar. Hierna moet ik dan nog een half jaar minor, om echt te kunnen af studeren.

16 september 2017 ~ Vanaf het begin wisten we al dat we het geslacht graag zouden willen weten, dus voor de dag dat we 16 weken zwanger zouden zijn hadden we de geslachtsbepaling gepland staan. Stiekem zei mijn gevoel al die tijd al dat we een zoontje zouden krijgen, maar de hoop voor een meisje was er ook. Simpelweg ook omdat we dan de naam al wisten. Mijn gevoel kreeg gelijk. We krijgen een zoontje! Op de terug weg van het ziekenhuis naar huis stond de naam ook al vast.

Half september 2017 ~ iets verder dan 17 weken zwanger en veel pijn in mijn bekken. Ik werd doorgestuurd naar de fysio. De daarop volgende weken heb ik mij nog redelijk goed kunnen behelpen met de ontspanningsoefeningen en de oefeningen om bekken sterker te maken.

12 oktober 2017 ~ 20 weken echo. Onze kleine man wordt helemaal goed gekeurd. Meneer wil nog steeds niet stil liggen en daardoor duurt de echo wat lang, maar alles kan in een keer gecontroleerd worden. Zijn benen lijken erg lang te zijn, maar niet zorgwekkend.

14 november 2017 ~ 24 weken en 3 dagen zwanger. De grote babyuitzet wordt geleverd. Zodra de babykamer klaar, kunnen we beginnen met de meubeltjes op te zetten. Nu begint alles echt te worden in huis.

25 november 2017 ~ 26 weken zwanger. Ik heb ontzettend veel krampen. Het lijkt hevige menstruatiepijn. We bellen de verloskundige en zij komt lang. Alles wordt gecontroleerd en het lijkt erop dat het gewoon harde buiken zijn. Er is geen ontsluiting en de baby doet het goed. Ik moet de urine laten controleren voor eventuele blaasontsteking. Dit blijkt niet het geval te zijn.

6 december 2017 ~ 3d echo. Voor de eerste keer krijgen we echt een idee hoe je eruit ziet. En wat is dit ontzettend gaaf. Wat je bent je ontzettend knap. We zijn stapelverliefd op je.

9 december 2018 ~ 28 weken zwanger!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je