{{ message.message }}
{{ button.text }}

2e controle ziekenhuis

Gister opnieuw naar de gyneacoloog nadat we 3 weken geleden bij een groei-echo bij de verloskundige te horen kregen dat onze kleine meid te klein was. De eerste echo bij de gyneacoloog was goed, maar voor de zekerheid moesten we vandaag terugkomen.

Afbeelding blog '2e controle ziekenhuis' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag was het zover. De tweede controle bij de gyneacoloog. De afgelopen 3 weken waren ondanks dat de groei-echo in het ziekenhuis goed was, toch wel onrustig. Je bent er toch mee bezig en vraagt je af hoe dat verschil komt en wie van de twee nou een fout heeft gemaakt.

Maar de kleine bewoog de laatste drie weken goed. Soms zelfs tot pijnlijk aan toe. Dus ik wist dat het op dat gebied prima ging. Maar goed. Op het warmste dag moesten wij dus weer naar het ziekenhuis. We hebben eerst de klachten die ik nu had besproken. Die slapende handen ook en het hoort er inderdaad een beetje bij. Komt door vocht in de polsen dat op een zenuw drukt. Verder weinig bijzonders te melden, dus gingen de echo doen.

Wat was de kleine al groot! Zat echt even te kijken hoeveel ze in die drie weken was gegroeid. Haar hartje klonk ook weer goed. Ze had haar gezicht in de moederkoek gedrukt dus die konden we helaas niet zien(ik heb de placenta aan de voorkant van me buik).

Daarna begonnen de metingen. Ik was best zenuwachtig maar wat ik zo op het scherm kon zien, zag het er prima uit, maar ik ben er natuurlijk een leek in.

Na de echo zei ze vrijwel meteen dat alles goed was en dat de meting van de verloskundige waarschijnlijk fout was. Wat een opluchting! Onze kleine meid zat zelfs boven het gemiddelde. Waar de baby's rond deze periode rond de 1300 gram zouden wegen, met deze metingen zat onze kleine meid rond de 1695 gram. Het is dus een flinke meid. Net als bij onze zoon. Die zat in de zwangerschap ook al steeds 300 gram boven het gemiddelde.

De verwachting die zij maakte was dat ook deze kleine rond de 3500 gram zou wegen bij de geboorte(onze zoon is met 39+5 geboren en woog 3750 gram). Mijn buikje is nog steeds wat klein, maar de gyneacoloog zei al dat ik gewoon heel goed ben in die kleintjes verstoppen.

Het enige wat nu wel opviel was dat de kleine meid al erg laag lag. Dit kon geen kwaad, maar viel wel op.

Maar gelukkig was dus alles goed en kunnen wij gewoon terug naar de verloskundige. De opluchting is hier groot.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je