{{ message.message }}
{{ button.text }}

28 weken Geboortekaartjes, nesteldrang en op cursus

Proefdrukken van geboortekaartjes zijn besteld, nesteldrang begint te borrelen en op maandag avond begint zwanger actief.

Afbeelding blog '28 weken Geboortekaartjes, nesteldrang en op cursus' Achtergrond blur afbeelding

Geboortekaartjes 

Super enthousiast dook ik van de week achter de computer, om vervolgens binnen een kwartier compleet in tranen te zijn. Mijn eerste beeld van het geboortekaartje die door mijn hoofd schoot was die van Anne en heb altijd geroepen dat ze op elkaar moesten lijken omdat het zus en broer zijn. Maar bij het uitzoeken bleek het toch emotioneler te zijn dan ik dacht. Ik heb uiteindelijk daarom ook vier totaal verschillende geboortekaartjes besteld. De eerste leek heel erg op het kaartje van Anne, de andere was grappig, weer een andere was stoer en de laatste heel klassiek en beetje standaard. Op vrijdag kregen we de kaartjes binnen. Mijn vriend en ik gingen er even voor zitten en waren er eigenlijk heel snel uit dat er maar 1 duidelijk favoriet was. Niet het kaartje die op Anne der kaartje leek maar de stoere was toch populair onder ons twee. We zijn het eens dat we Kruimel een eigen persoontje met eigen kaartje laten zijn. Maar er moet toch een vleugje Anne op, ze wordt tenminste grote zus ook al is ze er niet meer. Nu krijgt Anne een klein stukje op de kaart, er komt een tekstje uit de hemel van Anne naar haar broertje. Even een berichtje van grote zus voor de kleine broer. Verder heb ik het kaartje helemaal zelf ontworpen en is hij echt stoer en origineel. Er bestaat geen tweede van, net als van Anne en net als Kruimel. 

Nesteldrang

Ik heb een nieuwe tik, en het is dezelfde tik waar mijn vorige nesteldrang ook mee begon. Alle kleren, maar dan ook alles moet gewassen worden. Alles moet nog een keer buiten hebben gehangen voor dat het straks koud word en ik de was op zolder moet gaan hangen. Ook moest ik van de week opeens een geurtje in de stofzuiger hebben. De kleertjes in de kledingkast van kruimel zijn er allemaal uit geweest, opnieuw gevouwen en opgestapeld. Tijdens het terug leggen miste ik opeens een stapel. Ik legde alles net zo neer als bij Anne. Toen drong het opeens binnen, de stapel jurkjes en leggings zijn uit de kast. Natuurlijk doe ik mijn kleine man niet kleertjes aan. Zo heb ik ook al de luiertas klaar staan. Alles zit er in, luiers, spuugdoekjes, billendoekjes, schone kleertjes, knuffeltje en speentje. Die van Anne staat er ook nog, maar die staat boven op de kledingkast bij ons in de slaapkamer. Uitpakken kan ik niet, hergebruiken kan ik niet. Ook al had ik toen een  tas gekocht die zowel voor meisjes als jongens gebruikt kan worden is de tas nu nog vol herinneringen aan Anne. En die zou ook altijd zo blijven denk ik. 

Ook nieuw is dat de huiskamer opeens praktischer moet worden. Ik heb een hele grote bruine stoel die weg moet. Hij is te groot en straks kan ik de box niet goed zien of de kleine als hij begint te kruipen. Ook ben ik in mijn hoofd aan het puzzelen waar de box moet gaan staan. De box, iets waar ik niet aan wil denken, Anne overleed in haar box. Helaas kan een moeder niet zonder en al helemaal niet als je dieren in huis hebt lopen. De katten wisten gelukkig binnen een dag dat de box verboden terrein was en kwamen er ook echt niet in. 

Zwanger Actief

Vanavond, maandag avond begint het. Ik ga 10 weken op zwangerschaps-cursus. Ik heb natuurlijk al een keer een bevalling gehad en weet wat me te wachten staat. Maar eigenlijk ben ik nog steeds zo clueless als de vorige keer. Mijn zwangerschap met Anne dacht ik "Ach doe ik even, zo erg is het niet". Maar dat viel vies tegen. Ik kreeg een hellp, ik was zo zwak dat ik geen wee kon opvangen en lag op een gegeven moment met een bloeddruk van 180/140 met een zuurstofmasker op en geen idee waar ik was, wat ik deed, wat ik moest doen. Ik wou slapen en begreep de commotie om me heen niet. Dit wil ik mijn vriend niet nog een keer aandoen. Niet alleen van uit het ziekenhuis wordt ik goed in de gaten gehouden dat mijn bloeddruk normaal blijft en ik geen hellp ontwikkel, ook wil ik zelf goed voorbereid zijn. Mijn beeld van bevallen is nu mijn eigen ervaring. Ik kan ook niet anders dromen dat ik word ingeleid en alles moet snel en alles is dramatisch. Ik let nu wel meer op mijn lichaam, boodschappen doe ik zelfs niet meer in mijn eentje. De dag dat ik werd opgenomen met de hellp heb ik nog boodschappen gedaan voor een week, op de fiets, tijdens een hittegolf, met opgezwollen benen en voeten, en de boodschappen zelf naar ons appartement op twee hoog getild. Ik was toen heel hard voor mezelf. In mijn hoofd mocht ik niet zeuren, het was warm en ik was 38 weken zwanger dus natuurlijk had ik lichamelijke problemen. Nee, nu niet meer. Ik probeer een balans te vinden tussen mijn lichaam, mijn geest en Kruimel. Door zwanger actief te doen bij een fysio leer ik mijn lichaam beter kennen (hoop ik). En het lijkt me gewoon heel leuk om andere moeders te leren kennen. 

XoXo Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je