{{ message.message }}
{{ button.text }}

26 weken zwanger. Tijd voor een update

Afbeelding blog '26 weken zwanger. Tijd voor een update'

Mijn verontschuldiging voor het ontbreken van een update na de vorige (niet zo'n geweldige) update over de 20 weken echo.
Gelukkig was deze goed. Het ging erg moeizaam omdat mevrouw baby elke keer met haar rug tegen mijn buikwand aan gaat liggen, voor haar heel fijn en voor mij ook best prima, maar voor de echoscopiste; not so much.
Anyhow. Alles zag er perfect uit. Precies de goede maten, 2 benen, 2 voeten, 2 armen, 2 handen en zo alles wat er op en aan moet zitten.
Ook het hartje en alle organen waren goed. En ook niet geheel onbelangrijk; ze is nog steeds een meisje (maar dat vermoeden hadden jullie ook vast wel, aangezien ik nog steeds in vrouwelijke vorm praat)

Anyhow,
Het gaat opzich wel redelijk.
2 weken geleden en vorige week had ik heel veel pijn. Pijn in mijn buik. Kan/kon ook niet echt goed uitleggen wat voor pijn. Soort van kramp. Over mijn hele buik. Nouja soms echt zo erg dat ik niet rechtop kon staan van de pijn. Van mijn fiets moest stappen omdat ik even niks meer kan. Nouja, nu is dit mijn 'eerste' zwangerschap dusja, weet ik veel, ik dacht dat dat allemaal normaal was en dat die pijn er allemaal bij hoort omdat de buik nou eenmaal groeit. Maargoed, vorige week dinsdagmiddag heeft mijn klant me naar huis gestuurd omdat ze zag dat het niet ging. Ik zei nog'ach jee ik kan echt nog wel ff stofzuigen.' 'Nee jij gaat naar huis en je gaat op de bank'.  
Woensdagochtend wel gaan werken maar dat ging ook weer helemaal niet goed. Voelde baby ook bijna niet meer, dinsdags ook niet, dus in mijn middagpauze de verloskundige maar gebeld om te vragen of die pijn normaal is en zeker ook in combi met de baby ineens wat minder voelen.
Nougoed, wat vragen heen en weer over wat voor pijn en hoe vaak en hoe lang en dat soort dingen. 
Ze schrok best wel een beetje van mijn verhaal want ze vermoed dus dat ik best wel heel veel harde buiken heb per dag, zegmaar 3/4 per uur ofzo, ipv de 3 die je mag hebben per dag :/ 
Zij heeft dus ook gezegd dat ik per direct bedrust moest houden en als het erger werd bellen en als het dan maandags, na 5 dagen op bed/bank liggen en niks doen niet over was, of in ieder geval een heel stuk minder, ik ook echt moest bellen. En als baby inderdaad ook minder bleef bewegen ook. Ze heeft me toen ook uitgelegd dat die hoeveelheid harde buiken de weeën op kunnen wekken (en de baby dan geboren kan worden) en dat ik dus écht écht écht moest luisteren naar haar advies (zeker ook met mijn familiegeschiedenis met ál die vroeggeboortes). 

Uiteraard ben ik daar ook enorm van geschrokken dus heb ook meteen contact op genomen met mijn klanten die ik de rest van die week nog zou hebben en die waren gelukkig heel begripvol, dus dat was fijn.
Dus heb ook tot en met maandagochtend geen klap uitgevoerd, alleen orders uitgegeven. Hahaaa (stiekem best leuk).
Maandagmiddag pas weer gaan werken maar ik voel me echt veel beter. Natuurlijk ben ik na een lange werkdag gebroken, maar dat was ik eigenlijk altijd al. 
De harde buiken zijn afgenomen en ik heb er nu heeeeeeeel af en toe nog eentje, zoals het hoort. 
Maar jeetje ik was er echt wel van geschrokken. Ben ook zo koppig en eigenwijs, maargoed, weet ik veel, dacht dat dat allemaal maar normaal was. 
Nu gaat het in ieder geval weer een stuk beter, dus dat is top! 

Ook hebben wij de babykamer bijna af 

Afgelopen zaterdag heb ik mijn aan het werk gezet dus er is weer van alles gebeurd en er hoeft nu nog maar weinig te gebeuren.
Ik wil nog een fauteuil links in de hoek, waar nu het wiegje staat, het wiegje komt bij ons op de slaapkamer. 
Tegen die muur wil ik nog van die kubussen hangen waar ik spulletjes in en op kan zetten en ik wil nog een kleedje ofzo op de grond maar kan nog niks vinden in de juiste kleur en maat (en het is geen must, dus ach). 
Ook moeten we het badje nog kopen en nog wat meer overigens. Maar dat doen we dus volgend weekeinde. Ga dan ook gelijk bij primark was nachthemden enzo kopen en andere spullen voor in de vluchtkoffer want die wil ik klaar gaan maken over een paar weken. 
Verder alles langzaamaan een beetje aan het doen en dan komen we er wel. 
De box staat ook al trouwens. We hadden een twee weken geleden een boxmatras en kleed gekocht en mijn man kreeg spontaan nesteldrang en wilde persee de box al beneden zetten.
Poezen blij, die denken dat ze een nieuwe mand hebben,haha. 

Dat ding bij het ledikantje met die wasknijpers, haha, ik ga van mijn trouwsluier een hemeltje maken, dit was ff om te kijken hoe het paste enzo.

Ohja, morgen ga ik met mijn beste vriendin naar de negenmaandenbeurs 
 Super veel zin in 
 
Shoppennnnnnn


Nu een shitload foto's. Haha, van de box een babykamer. Een buikfoto komt binnenkort weer een keer. Heb geen fijne spiegel..

Liefs, Denise

Afbeelding blog '26 weken zwanger. Tijd voor een update'
Afbeelding blog '26 weken zwanger. Tijd voor een update'
Afbeelding blog '26 weken zwanger. Tijd voor een update'
Afbeelding blog '26 weken zwanger. Tijd voor een update'
Afbeelding blog '26 weken zwanger. Tijd voor een update'
Afbeelding blog '26 weken zwanger. Tijd voor een update'
Afbeelding blog '26 weken zwanger. Tijd voor een update'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je