Snap
  • Zwanger
  • Gezond

24 weken eindelijk! Maar alles gaat onder de loep..

Na een heftige start en een heel spannende periode de 24 weken gehaald. Alles wat ik voel gaat onder de loep, wat denken jullie?

Week 22, ik durfde het haast niet te geloven. Al 24 uur geen bloedverlies gehad. Voorzichtig mijn man het blijde nieuws verteld. Maar wat eng was dat die eerste week. Want in het ziekenhuis was het bloeden ook gestopt. Om een nieuwe bloeding te creëren die tot week 22 voortduurde. 

Ik geloof het haast nog niet, maar ben nu ruim 2 weken bloedvrij. (tranen in mijn ogen nu, als ik dit schrijf)

Ik had serieus niet verwacht dat het nog zou stoppen deze zwangerschap.. Voorzichtig ben ik weer rondjes gaan lopen met dochterlief. Maar wat ontzettend pijnlijk. Mijn bekken, rug en banden alles protesteerde. Iedere stap (na 5 minuten) schoten de steken door mijn buik. Maar ik moet nog zo lang, doorzetten dus maar.

Inmiddels gaat het steeds beter en kan ik al een kwartier heen de straat op, poosje rusten op een bankje, en red ik het net tot thuis. Niet zonder pijn, maar het lijkt beter te worden.

Naja leek..

Ik lijk haast wel een hypochonder te worden.. Vannacht wakker geworden (zoals elke nacht) boek gelezen, maar kon totaal niet meer liggen. Alles was onprettig en pijnlijk. Nog maar een poosje gezeten en uiteindelijk toch in slaap gevallen. Ik werd vanmorgen wakker met een dikke keel, het gevoel alsof je neus morgen helemaal verstopt zit (branderig pijnlijk gevoel) hoofdpijn, Koortsig gevoel terwijl ik het ijskoud heb, rugpijn (van het soort dat je hebt als je griep hebt) zelfde gevoel in benen.

Heb mijn man wel verteld dat ik me niet lekker voelde, maar nog niet naar de verloskundige of de poli gebeld. Ik heb geen koorts (36.5) maar normaal kan de oorthermometer mijn temp niet eens registreren, dus dat is ook al opvallend.

Wat denken jullie, wordt ik 'gewoon' ziek, verkouden of moet ik toch maar even bellen omdat het kan zijn dat mijn lichaam alsnog een infectie aan het ontwikkelen is? (ben hiervoor wel gewaarschuwd maar dat was toen het bloedverlies nog gaande was)

Eigenlijk denk ik zelf dat het wel meevalt,maar toch weer die angst.. stel nou dat.. En bellen met net maar een verkoudheidje is ook weer zo wat..

Wat zouden jullie doen?

8 jaar geleden

Fijn om te lezen dat het beter gaat! Ik zou zeggen bij twijfel altijd bellen! Het is zo cliché maar zo waar... Wat fijn dat je geen bloedverlies meer hebt. Ik duim voor je!

8 jaar geleden

gelukkig, fijn om te lezen. Nu beter worden en op naar de volgende mijlpaal :).

8 jaar geleden

BELLEN!! Altijd bellen als je twijfelt of je zorgen maakt! Heb zelf 2 zwangerschappen achter de rug met veel en regelmatig bloedverlies, heel vroeg en veel harde buiken, vroegtijdige weeën en 2 te vroeg geboren kindjes en tegen mij zeiden ze altijd dat ik moest bellen!! Daar zijn ze voor! En mocht er wel iets zijn en je hebt niet gebeld, dan vergeef je het jezelf niet als het mis is... Sterkte!

8 jaar geleden

rectaal bleek het wel 38 te zijn, verloskundige dacht aan een griepje en na een onrustige nacht is de temp alweer onder de koortsnorm gezakt. Rust houden dus.. maar voel me al wel een stuk fijner.