Snap
  • Zwanger
  • #mamaplaats
  • #mamablog
  • #babygirl
  • #mamazijn
  • #mamahart

24 en zwanger

Bijzonder

Bijzonder!

Na veel gesprekken te hebben over zwangerschap hebben wesley en mezelf besloten om december 2019 te stoppen met mijn anticonceptiepil. Dit was enorm spannend en veel gedachten spookten rond in ons hoofd. Na 3 maanden vol ongeduld ( wat eigenlijk behoorlijk snel is ) was het zo ver, Ik werd niet ongesteld. Samen deden we een zwangerschaps test en ja hoor deze was positief +3.

De dag zelf nog maakte ik een afspraak bij onze huisarts. Na het bloedonderzoek was dit dus zeker, wij zijn zwanger. Vol ongeloof maar toch oh zo blij! Door corona moesten we dit geweldige nieuws jammer genoeg met onze familie en vrienden delen door te facetimen. 

Mijn 9 maanden zwangerschap zijn eigenlijk ideaal verlopen. Ons elinatje ontwikkelde ook heel goed zoals het moest. Ik ben enkel misselijk geweest op mijn 2 maanden. Ik heb probleemsloos kunnen werken tot mijn 6 maanden als zorgkundige in een rusthuis. Ik was wel al die tijd enorm emotioneel voor het minste vloeiden er tranen langs mijn wangen. Al moet ik wel toegeven dat vanaf de 3e trimester het wel zwaarder werd. Mijn lichaam was zwaar en moe ik telde zeker af naar mijn uitgerekende datum. 

We keken zo hard uit naar de komst van onze kleine meid. De laatste maand waren we dan ook enorm ongeduldig. De 8e maand ging dan ook zo traag voorbij, we telden elke dag af. Er was afgeproken met de gynaecoloog dat ik ingeleid zou worden de dag na mijn uitgerekende datum als ik niet spontaan beval ervoor. Dit omdat ikzelf niet al te groot ben en anders de bevalling te moeilijk zou worden voor mij. Tijdens het onderzoek in de twee laatste weken bleek dat mijn eiwitten niet goed waren en mijn bloeddruk te hoog was. De laatste week bleek dat ik een zwangerschapsvergiftiging had.. hierdoor moest ik een paar dagen vroeger dan afgesproken ingeleid worden. 

Zwangerschapsvergiftiging & bevalling te lezen in de volgende blog.

xoxo

Thalisa