{{ message.message }}
{{ button.text }}

23 jaar en onverwachts zwanger

Afbeelding blog '23 jaar en onverwachts zwanger'

Ik ben net 23 jaar geworden en vier mijn verjaardag met een heerlijke avond onbeperkt sushi eten samen met Youri. We zijn bijna 3 jaar samen en hebben eindelijk ons leven een beetje op orde. Het is 2018 en ik ben eerder dit jaar gestopt met mijn studie Accountancy. Een studiekeuze moet je niet baseren op wat de buitenwereld van je vindt. Dit was een wijze les die ik destijds leerde. Ik voelde me vrij, had een fijne baan en besloot dat dit mijn tussenjaar zou worden. Ambities om te studeren had ik altijd al, alleen wist ik niet zo goed wat ik precies wilde doen. Dat zou ik dit jaar uitzoeken. Daarnaast had ik in dit tussenjaar een bestuursfunctie bij de Tilburgse Studenten Dansvereniging DanceNation. Ik vierde het leven en genoot overal van. Niet beseffend dat ik er over een jaar heel anders bij zou zitten.

Ruim twee maanden na mijn verjaardag kwam ik op een dag thuis van werk en was ik hartstikke moe. Ik werkte veel, soms 6 dagen in de week, had het druk met mijn bestuursfunctie en deed leuke dingen met Youri. Vaak negeerde ik de vermoeidheid en zette ik door. Vandaag even niet. Eigenlijk moest ik koken, maar had hier totáál geen zin in. Ik plofte neer op de bank, gooide mijn jas naast me neer en trok de zak mini Twix open die ik onderweg had gekocht. Ik scrolde wat door de films op Netflix tot ik 'Weg van Jou' zag. Van deze film had ik wel eens een trailer gezien en hij leek me heel leuk. Ik besloot hem te kijken op mijn telefoon. Wat ik normaal gesproken nooit deed, want ik wilde liever op een groot scherm kijken. Vandaag nam ik even de moeite niet om de tv aan te zetten en vond het wel prima zo. Halverwege de film kwam Youri thuis van zijn werk. Verbaasd om mij te zien hangen op de bank met lege verpakkingen van de Twix om mij heen. Hij vroeg of ik had gekookt, maar kon het antwoord eigenlijk al raden. 


Ruzie om niks

De ochtend hierna was ik mega chagrijnig. Ik had een vrije dag en we zouden voor Youri's werk even naar de stad gaan. Naar mijn idee was Youri enorm aan het treuzelen (viel best mee) en mijn humeur werd er niet beter op. Ik kreeg het voor elkaar om ruzie te maken om niks en gaf Youri overal de schuld van. Gevolg: hij ging boos naar zijn werk en ik bleef chagrijnig achter. Ik googelde relatie adviezen, is geen aanrader, en werd met de minuut geïrriteerder. Tegen het eind van de middag, dacht ik: zal ik even een zwangerschapstest doen? Dan kan ik die optie in ieder geval uitsluiten. Mijn menstruatie was onregelmatig sinds ik anderhalf jaar hiervoor was gestopt met de pil, vanwege de hormonen. Ik deed bijna elke maand wel een zwangerschapstest voor de zekerheid, en had er nog eentje in huis. Terwijl ik mijn handen was, kijk ik achterom naar de test die ik op de grond had gelegd. Ik zie het tweede streepje verschijnen en mijn hart zit in mijn keel. "Neeee, dit meen je niet! Niet nu.." 

Ik realiseer me dat de winkels over een kwartier sluiten, want het was al 17.45 uur, en het leek me een goed plan om een extra test te halen. Uiteindelijk bleek dit al mijn pregnancy brain te zijn, want de winkels waren gewoon open tot 20.00 uur. Helemaal gehaast voor niets, maar ik had wel een extra test gehaald. Die van de Kruidvat komen per twee stuks. Eentje zou ik direct doen en eentje op maandagochtend. Dan zat er wat tijd tussen en leek het me betrouwbaar. Die tweede test was positief en de derde, van maandagochtend, was ook hartstikke positief. Toen de kwaaltjes een paar dagen later begonnen, kon ik er niet meer omheen: ik ben zwanger!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je