Snap
  • Zwanger
  • Gezond

20 weken en de klachten komen langzamerhand

Gaat het net weer helemaal lekker met emoties, werk en het sociale leven komt er natuurlijk weer iets anders om de hoek kijken.

Ik voelde al sinds 2 weken een lichte pijn in mijn stuitje/onder rug die ik herken van mijn vorige zwangerschap. Bij mijn vorige zwangerschap kreeg ik deze als ik lang zat, vooral als ik op harde ondergrond zat, dit begon al direct vanaf week 1 zo ongeveer van mijn zwangerschap en dit werd met de loop van mijn zwangerschap steeds erger. Ik kon op een gegeven moment bijna niet meer zitten en als ik al zat moest het echt heel zacht zijn. Ik nam dus overal een opblaaskussentje mee. Nu heb ik tot week 18/19 nergens last van gehad. Heerlijk, maar nu voel ik die zelfde pijn dus weer, echter komt hij dit keer niet van lang zitten maar juist na veel bewogen te hebben. Na sporten (en ja dat is dus wel al speciale zwangerschapssport) en na een dag werken doet mijn stuitje echt gruwelijk pijn. Ook lopen door de stad is echt geen pretje. Ik moet zeggen dat ik hier best wel van schrik want met mijn werk en een peuter thuis kan ik echt niet helemaal niet bewegen.

Ik heb dan ook besloten maar een afspraak te maken bij een bekkenfysiotherapeut om tips te vragen hoe ik hier het beste mee kan omgaan. Waarschijnlijk moet ik nu al keuzes maken thuis en op werk die mijn stuitje rust geven, zoals geen pleindienst doen, meer blijven zitten in de klas en mijn zoontje zo min mogelijk op tillen. Ik hoop dat ik dan tot op z'n minst de zomervakantie mijn klas kan blijven draaien. Ik zou graag het sporten willen blijven doen, ik weet namelijk dat ondanks pijn het juist belangrijk is om die spieren te blijven trainen, alleen hoe doe je dat zonder het te verergeren. Naja, ik hoop dat een specialist mij hier mee mee kan helpen want ik baal hier best wel een beetje van.

 

7 jaar geleden

He bah! Wat naar! Ik hoop dat er wat aan te doen is! Sterkte!

7 jaar geleden

ai das best balen! Ik hoop dat je bruikbare tips krijgt, zodat je het toch nog vol kunt houden allemaal! Heel veel succes!

7 jaar geleden

Ja, zwangerschapszwemmen deed ik bij mijn vorige zwangerschap ook aan het einde van de zwangerschap. Alleen nu zijn de tijden die ze aanbieden echt enorm ongunstig voor me.

7 jaar geleden

vandaag is het na rust nemen al wat minder, ik doe denk ik toch echt iets verkeerd tijdens het sporten. Ik ga het aankomende week ook even met mijn sport instructeurs bespreken.